Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİRSPOR'un kendi sahasında Gençlerbirği'ne 2-0 yenildiği maç sonunda düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik sorumlusu karşılaşmayı değerlendirdi.
Gençlerbirliği Teknik Sorumlusu Osman Nuri Işılar, sakatlıklar nedeniyle genç oyuncularla sahaya çıktıklarını, Eskişehirspr gibi çok güçlü bir takım karşısında galip geldiklerini söyleyerek şöyle konuştu: "Geçen hafta bir kriz yaşamıştık. Teknik adam değişikliği oldu. Bu nedenle kısa bir süreçte Eskişehirspor gibi oldukça iyi bir takma karşı hazırlandık. Hafta içerisinde iskelet kadrodaki oyuncuların sakatlığı da bizleri ister istemez bu maça genç kadroyla çıkmamıza neden oldu. Bizim süreçte forma şansı bulur dediğimiz çok genç arkadaşlarla maça başladık. Oyun düşüncemiz ikinci bölgede Eskişehirspor'u beklemekti. Eskişehirspor bizi ciddi anlamda rahatsız etti. Özelikle 3-4 pozisyonda şans bizim yanımızdaydı. Ancak biz deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa biz öyle oynamaya çalıştık. Sakat oyuncularımızın dönmesiyle daha iyi Gençlerbirliği'ni seyredeceğinizi düşünüyorum."
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'da iyi bir futbol ortaya koymalarına rağmen şansızlık nedeniyle sonuca gidemediklerini söyledi. Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şanssız bir futbol akşamı yaşadık. Maça iyi başladık, pozisyonlar da bulduk, ama maalesef olmadı. Çok şanssız bir gol yedik. O kadar uzun yıllardır futbol oynuyorum böyle şanssız goller nadir oluyor. İkinci yarıda baskı yaptık, pozisyonlar bulduk. Oyunun genelini değerlendirdiğiz zaman ofansif açıdan renkli bir karşılaşma oldu. Kazanma adına her şeyi ortaya koyduklarından dolayı oyuncularımı tebrik ettim. Biz hep böyle oynayalım bir maç, iki maç kaybederiz, ama 15 maç kazanırız dedim. Tabi üzüldük, taraftarımıza üzüldüm. Onlar takımın kazanması için her şeyi yaptılar. Ama maalesef futbolda böyle talihsizlikler olabiliyor."
Gençlerbirliği kalecisi ve oyuncusunun maçta zaman kazanmak için herşeyi yaptıkları ancak hakemin buna engel olmadığını söyleyen Sağlam şunları kaydetti: "Deniz Hoca'ya serzenişte bulunmak istiyorum. Tabi ki Gençlerbirliği buraya puan almak için geldi. Mücadele ettiler. Kendilerine göre oyun felsefesi ortaya koydular. Biz de futbol adına bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama her aut atışında kaleci bekledi. Belki 10 futbolcu yere yattı. Bunlardan birisi sedyeyle dışarıya çıktı. Yaklaşık 20 dakikalık bölüm oyunda böyle heba oldu. Biz de bunlardan fırsat bulduğumuz sürede tempo yapmaya çalıştık. Deniz hocaya söyleyeceğim var. Biz futbol oynamaya, mücadele etmeye çalıştık. Bu şekilde futbol oynamaya çalışan takımları cezalandırmak Türk futbolunu geriye götüreceklerdir. Bu tip durumlarda biraz sorumluk almak zorundadırlar. Böyle olursa Türk futbolunun kalitesi artar. Avrupa arenalarında daha kaliteli futbol ortaya koyar. Ben biraz daha hakemlerin oyunun içinde olmalarını, maçı oynatmalarını teşvik etmelerini istiyorum." 

FOTOĞRAFLI