ERCAN ATA / ANKARA,() - ESKİ Olimpiyatlarda madalya kazanan, Mahmut Demir, Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca ve Mehmet Akif Pirim, Rio olimpiyatlarında madalya kazanan sporcuları Doğan Haber Ajansı'na () değerlendirdiler.

MAHMUT DEMİR: ''TÜM SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM

1996 Atlanta Olimpiyatları'nda ülkemize altın madalya kazandıran Mahmut Demir, Olimpiyatlardan önce Taha ve Rıza'nın altın madalya alabilecek sporcularımız olduklarını söylemiştim diyerek şu açıklamayı yaptı: ''Diğer sporcularımızın aldıkları madalyalarda sürpriz olmadı. Sporcularımız çok iyi bir sonuç elde ettiler. Eğer iyi çalışırlarsa ve iyi imkanlar bulurlarsa çok daha iyi sonuçlar elde edebilirler. Bir sonraki olimpiyatlara daha iyi hazırlanabiliriz. Güreş ve güreşçiler, her zaman üvey evlat muamelesi görüyorlar. Yalnızca olimpiyatlarda hazırlanmak bizleri üzüyor. Memleketimizin öz evladının ata sporumuz güreş olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum'' dedi.

ŞEREF EROĞLU: '' TÜM SPORCULARI TEKRAR TEBRİK EDİYORUM

2004 Atina Olimpiyatları'nda ülkemize gümüş madalya kazandıran Şeref Eroğlu, Türkiye adına madalya alan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum diyerek şu açıklamaları yaptı: "Alınlarından öpüyorum. Tarihimizde hiç olmadığımız kadar madalyaya ihtiyacımız vardı. Bunun nedeni ülkemizin içerisinde bulunduğu durumdur. Ülkemizin her bir tarafı adeta ateş çemberine dönüştü. Bununla da kalmayarak hainlerle de mücadele içerisindeyiz devlet ve millet olarak. Bundan dolayı orada aldığımız her madalya, dalgalandırdığımız bayrak bizler için çok önemli. Ayrıca Taha'nın almış olduğu altın madalya bizi çok sevindirdi. Diğer sporcu kardeşlerimizde çok iyi mücadele ettiler. Tüm sporcularımızı ayrı ayrı kutluyorum. Ayrıca ata sporumuz güreşin 5 madalya ile olimpiyatlara damga vurması gerçekten çok anlamlıydı. 1964 olimpiyatlarından sonra en çok madalya kazandığımız olimpiyat oldu. Tüm sporcuları tekrar tebrik ediyorum."

NAZMİ AVLUCA: ''GÜREŞ ADINA ÇOK BAŞARILI BİR OLİMPİYAT OLDU

2008 Pekin Olimpiyatları'nda Bronz madalya kazanan milli sporcu Nazmi Avluca, 'Daha önce dünya şampiyonu olmuş, olimpiyatlarda madalya almış biri olarak arkadaşlarımı, kardeşlerimi olimpiyatlarda izlemek gerçekten gurur vericiydi' diyerek şunları söyledi: '' Hepsi elinden geleni yaptılar. Sonuna kadar mücadele ettiler. Ülkemize bir altın madalya çıkardık. Final maçlarını izlerken ben de arkadaşlarım gibi çok heyecanlandım. Toplam 5 madalya aldık. Güreş adına çok başarılı bir olimpiyat oldu. Rio'da kazanılan bu başarıyı daha ileriye götürmeliyiz. Alt yapımız buna müsait. Bir sonraki olimpiyatlarda altın sayımızı artıracağımıza inanıyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.''

MEHMET AKİF PİRİM: ''GÜREŞİMİZ OLİMPİYATTA YİNE HAK ETTİĞİ YERDE DURDU

1992 yılında Barselona'da altın, 1996 yılında Atlanta'da ise bronz madalya kazanan milli güreşçimiz Mehmet Akif Pirim, Türk sporunun lokomotifinin güreş olduğunu olimpiyatlarda elde edilen başarıyla bir kez daha gördük diyerek şu açıklamaları yaptı: '' Güreşimiz olimpiyatlarda yine hak ettiği yerde durdu. Ülkemizin zor günler yaşadığı günlerde gelen bu başarı milletimiz için gurur kaynağı oldu. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Sporcularımız hem sportif hayatlarıyla hem de karateleriyle gerçekten ideol bir sporcu kimliğine sahipler. Hem fiziksel olarak hem sportif olarak sporcularımız kendilerini iyi yetiştirmişler. Her zaman güreşte istikrar lazım. Alt yapımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Fakat her şeyden daha önemlisi camiamızın birlik ve beraberliğini sağlamalıyız. Ümit ediyorum ki birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel başarılara imza atarız'' dedi.