"10 yıldır Kadıköy'de maç kazanamayan Galatasaray bizi bu defa da mağlup edemezse herhalde galip gelmek için 10 yıl daha bekler...

Herhangi bir yıl G.Saray'a yenilsek taraftar kahrolurdu. Ancak bu yıl takımdaşlık duyguları tepeye çıktığı için yenilgi bile coşkuyu söndürmez... Derbide en büyük gücümüz her zaman olduğu gibi dünyada 1 numara olan taraftarımızdır."

Bu ifadeler Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen'e ait. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında cumartesi günü oynanacak dev derbi için gerisayım başladı. Bütün Türkiye bu önemli karşılaşmaya odaklanırken Sarı-Lacivertli takımın efsanevi başkanlarından Ali Şen, Takvim'e zorlu maç öncesi önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ali Şen'in ses getirecek açıklamaları:

G.SARAY'IN HEPSİ YENİ

"10 yıldır Kadıköy'de maç kazanamayan G.Saray bu kez bu statta kaybetme psikolojisi yaşayan futbolcuların olmadığı bir kadroyla çıkacak. Başkan yeni, teknik adam yeni, futbolcular yeni. Galatasaray bizi bu kez de yenemezse herhalde kazanmak için bir 10 yıl daha bekleyecektir."


TARAFTAR BÜYÜK GÜCÜMÜZ

"Saracoğlu Stadı'nda en büyük gücümüz her zaman olduğu gibi dünyada bir numaralı olan taraftarımızdır. Kulübün yaşadığı bütün bu olumsuz hareketler hepimizi kamçıladı. Sarı-Lacivertli camiada dünya futbol tarihinde ve tarih boyunca olacağını sanmadığım bir bütünleşme gerçekleşti."

BU YILKİ BÜTÜNLÜK BAMBAŞKA

"Böyle bir dönemde oynanacak her Galatasaray derbi maçı taraftarın gururunu daha da okşayacaktır. Her hangi bir yılda Galatasaray'a karşı alacağımız mağlubiyet taraftarı inanılmaz şekilde kahrederdi. Ancak bu yılki bütünlük, takımdaşlık ve birlik beraberlik duyguları o kadar çok tepeye çıktı ki, Galatasaray önünde alacağımız yenilgi bile bu coşkuyu asla söndürmeyecektir."

ÇOCUKLAR FENER'İ SEÇİYOR

"Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 5-6 yaşında olan ve hangi kulübün taraftarı olmaya karar veremeyen coçukların büyük çoğunluğunun Fenerbahçeli olduğunu görüyorum. Böylesine olumsuz bir dönemde yaşananları coşkuya çevirmenin ne olduğunu ancak Fenerbahçeli olan kişi anlar. O nedenle Galatasaray'a yenilsek bile bu takımdaşlık coşkusunda bir azalma olmayacak."

YILDIRIM DOĞRU YAPTI

"Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu Aykut Kocaman'ın sözleşmesini uzatmakla doğru bir karar almıştır. Bu sözleşmenin derbi maçı öncesi uzatılması ise yerinde bir karardır. Camiaya hayırlı olsun."