Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ'tan Çin'in Hebei China Fortune kulübüne transfer olan Ersan Gülüm Türkiye'den ayrıldı.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ersan Gülüm, hem mutlu, hem de üzgün olduğunu söylerken, Beşiktaş'ta Rhodolfo'nun sakatlığı sonrası doğan stoper sıkıntısı için, "Kulüpler anlaşsaydı birkaç hafta bekler öyle giderdim'' ifadesini kullandı. Ersan Gülüm'ün açıklamaları şu şekilde:

''YENİ BİR SAYFA AÇTIM''

''Yeni bir sayfa açtım. Hareketli bir transfer dönemi geçti. Bir yandan mutluyum, bir yandan üzgünüm. 6 yılımı verdim Beşiktaş'a. Türkiye maceram şimdilik bitti. Yeni bir macera başlıyor. Mutluyum, ama dediğim gibi bir yandan da üzülüyorum. Hayat devam ediyor. Kariyerim Çin'e doğru ilerliyor. İnşallah orada güzel anılarım olur"

''KULÜPLER ANLAŞSA BİRKAÇ HAFTA DAHA KALIRDIM''

''Rhodolfo için çok talihsiz bir sakatlıktı. Hatta baktığında ben transfer oldum, sonra bir stoper daha sakatlanıyor. Bir yandan haberler de çıktı, 'Acaba Ersan kalır mı' diye. Transfer de bitmişti, geç olmuştu. Rholdolfo çok karakterli ve düzgün bir kişi, bunu atlatır. Ailesi de burada, taraftar da arkasında olur. Umarım yeni sezona Rhodolfo sapasağlam döner. Kalıp kalmamak yönetime bağlı. Onlar patron sonuçta, onlar ne derse o olur. Kulüpler anlaşabilseydi, beklerdim birkaç hafta daha, ondan sonra giderdim.''

''BELKİ BİR GÜN TEKNİK DİREKTÖR OLARAK DÖNERİM''

''Beşiktaş'a geldiğimde 23 yaşındaydım, 6 yıl oldu şimdi 29 yaşındayım. Beşiktaş'ın benim için her zaman apayrı bir yeri vardır. Bana kötü günlerimde hep destek oldular. Buradan çok güzel anılarla ayrılıyorum. Beşiktaş'ın kapısının bana açık olduğunu biliyorum. Belki bir gün geri dönersem, teknik direktör olarak dönebilirim belki. Herkese hakkımı helal ediyorum."