"E.Yeni Malatyaspor'un gelecek sezon planlaması benim hedeflerimle örtüşmüyordu"

"Boutaib ve Sadık Çiftpınar'ın yeri doldurulamadı"

"Galatasaray - M.Başakşehir maçını sabırlı olan taraf kazanacaktır"

"Başakşehir'in en büyük eksiği taraftar"

"VAR, ligin ilk yarısında olumluydu"

İSTANBUL /

Teknik direktör Erol Bulut, "Sezon bittiğinde en doğru teklifi, yani hedefleri ve vizyonu benimle uyuşan bir kulübü değerlendireceğim" dedi.
TRT Spor'da yayınlanan Ajans Saati programına katılan Bulut, Evkur Yeni Malatyaspor'la yollarını ayırmasından Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ve hedefleriyle ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
"ÖNÜMÜZDEKİ SEZONUN PLANLAMASI BENİM HEDEFLERİMLE ÖRTÜŞMÜYORDU"
Erol Bulut, ilk olarak Evkur Yeni Malatyaspor'la yollarını ayırma nedenlerini şöyle açıkladı;
"Her ayrılığın nedenleri vardır. Ama Galatasaray karşısında alınan farklı mağlubiyet bunun sebebi değil. Ocak ayından başlayıp bugüne kadar gelen bir süreç oldu. Hedefleri olan bir teknik direktörüm. Kulübümden de aynı şeyleri beklemem doğal. Üzerine koymadığınız zaman, yerinizde sayarsanız ve başkaları gelip sizi geçer. Zaten Mayıs ayının sonunda da sözleşmem sona erecekti. Kulübün önümüzdeki yılın yapılanması ve vizyonu benim hedeflerimle örtüşmediği için bu kararı verdim."
"BOUTAIB VE SADIK'IN YERİ DOLDURULAMADI"
Khalid Boutaib ve Sadık Çiftpınar'ın, kulübün menfaatlerini doğrultusunda takımdan gönderildiğini ancak yerinin dolduğulmadığını ifade eden Erol Bulut, "Gönderdiğiniz futbolcuların yerine alacağınız isimlerin zamanında takıma katılıp monte edilmesi gerekiyor. Aksi halde takımda uyumsuzluk oluyor. Futbolcunun zamanında gelip takıma monte edilmesi gerekiyor" dedi.
"ŞU AN GELEN BİR TEKLİF YOK"
Şu ana kadar resmi bir teklif almadığını vurgulayan teknik adam, "Sezonu başarıyla tamamlamış bir teknik direktör olarak tabii ki teklifler gelecektir. Ancak şu ana kadar net bir teklif yok. Sezon bittiğinde en doğru teklifi, yani hedefleri ve vizyonu benimle uyuşan bir kulübü değerlendireceğim. Bu yurtdışından da teklifler gelse geçerli" şeklinde konuştu.
Bir soru üzerine de Erol Bulut, genç teknik adamlara güven ve destek verilmesi gerektiğini dile getirerek, "Genç teknik direktörlerimiz var, onlara güvenilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"SABIRLI OLAN KAZANACAKTIR"
Süper Lig'de şampiyonluğu büyük ölçüde belirleyecek Galatasaray - Medipol Başakşehir maçını da değerlendiren Bulut, şöyle konuştu;
"Bu maç gerçek bir final havasında geçecek. Başakşehir'in 8 puanlık avantajını kaybederek bu maça çıkması üzerinde biraz baskı oluşturacaktır. Galatasaray'ın da evinde nasıl baskılı ve coşkulu oynadığını biliyoruz. Bu maçta da öyle oynayacaktır. Ancak Başakşehir'in de bu baskıyı atlatabilecek oyuncuları mevcut.
Medipol Başakşehir, ilk 20 dakika içinde baskıdan çıkıp 2-0 öne de geçebilir, ama baskıdan da çıkamazsa 2-0 geriye de düşebilir. Başakşehir'de Abdullah Avcı'nın bu maç için özel bir taktikle çıkacağını düşünüyorum. Galatasaray ise aynı taktiğiyle maça çıkabilir.
Sonuç olarak iki takımda da kaliteli üst düzey oyuncular var. Daha sabırlı olan taraf maçı kazanıp, şampiyonluğa biraz daha yakın olacaktır."
"BAŞAKŞEHİR'İN EN BÜYÜK EKSİĞİ TARAFTAR"
"Medipol Başakşehir'in 15-20 bin taraftarı olsaydı şu anki durum daha farklı olurdu" diyen Bulut, şunları söyledi;
"Başakşehir'in en büyük eksiği taraftar. Mesela Fenerbahçe ile oynadığımız maçı rakibimize taraftarı kazandırdı. Başakşehir'in de şampiyonluk yarışında 8 puan avantajı vardı. Eğer Başakşehir Stadı'nda 15-20 bin taraftar olsaydı, şu anki durum daha farklı olurdu."
"VAR, LİGİN İLK YARISINDA OLUMLUYDU"
Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının ilk yarıda olumlu kullanıldığını dile getiren Erol Bulut, "VAR gelince herkes ilk başta rahatladı. Hakemlerin, ligin ilk yarısında ufak tefek hatalar yapmalarına rağmen iyi maç yönettiklerini düşünüyorum. Ancak bazen VAR kontrolüne rağmen hakem kararlarında hatalar yaşanıyor. Galatasaray - Medipol Başakşehir maçında görev alacak Cüneyt Çakır'ın da işi çok zor. İnşallah öyle bir maç olur ki; hakemi değil de güzel futbolu konuşuruz" dedi.