Zafer BARIŞ/KAYSERİ,()– KAYSERİ Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, ‘’Passolig, Anadolu kulüplerinin zaten kısıtlı olan seyirci sayısını minimize etti, bitirdi’’ dedi.
Başkan Eren, 2014-2015 sezonunun ilk maçını kendi sahalarında Trabzonspor’la oynadıklarını hatırlatırken şunları söyledi:
"HER MAÇ SEYİRCİYE KÜLFET"
"Geçen sezon Passolig'in altyapısı yapıldı ve stat buna uygun hale getirildi, uyarlandı ama geçen sene de aynı şeyleri söyledik, bu sene de yine aynı şeyleri söylüyoruz. Maalesef Passolig, zaten kısır olan, kısıtlı olan Anadolu kulüplerinin seyirci sayısını minimize etti, bitirdi. Bundan sonrası için de pek olumlu gelişmeler beklemiyoruz. Zaten vatandaşta futbolun kaybolmuş olan bir marka değeri vardı, onu kazandırmanın yolu bu şekilde olmasa gerek. Vatandaş zaten zoraki geliyordu. Bir kimlik çıkartıp, fişleniyor gibi gözüküp, detaylarını aktarıp üzerine her maç için bir külfet, maliyet de getirdi. Biz geçen yıl 1 lira, 2 lira, 3 lira gibi bir maliyete maç seyrettiriyorduk. Bugün her maç için katkı payı 2 lira 40 kuruşu Passolig’e yatırmamız gerekiyor."
Kayseri Erciyesspor’un seyirci geliri bulunmadığını vurgulayan Başkan Ziya Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:
"BİZİM YOK AMA SEYİRCİ OLAYLARI BÜYÜK KULÜPLERDE VAR"
"Benim gelirim gitti, yok oldu desem yalan olur. Aksine gelir elde ettik. Aktifbank aracılığıyla 14 Anadolu kulübüne 1’er milyon lira para verildi. Gelir kaybım yok ama seyirci kaybım var. Seyirci de futbolun olmazsa olmazlarından biri. Şu an masamızın 4 bacağından birisi eksik kaldı. Masanın bir bacağı aksak, kör topal gidiyoruz. Masanın 4 bacağından biri yok ve olması da muhtemel değil. Bu böyle gidecek. Benim şahsi fikrim, Passolig uygulamasıyla güvenliğin sağlanacağına inanmıyorum. Bizim statlarımızda hiçbir zaman güvenlik sorunu yoktu, hiçbir zaman seyirci problemimiz yoktu. Seyirci problemi, seyirci olayları daha öncede de görüldüğü gibi büyük takımlarda var. Bunların da sebepleri farklı. Değişik seyirci grupları var, kendi aralarında farklı anlaşmaları ya da anlaşamamaları var. Anadolu kulüplerinin hiçbirinde hiçbir zaman bunlar yaşanmadı."

FOTOĞRAFLI