Bu yıl 4 Türk takımından biri olarak yer alacağı Turkish Airlines Euroleague’de önemli başarılar hedefliyor.

 

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Kulübü, yeni sezon için kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. 2014-2015 sezonunu üçüncü sırada tamamlayan, Play Off’larda ise çeyrek finale kadar yükselen Darüşşafaka Doğuş, kadrosuna Ender Arslan ve Oğuz Savaş gibi iki önemli yıldızı katıyor. Turkish Airlines Euroleague’de yer alacak 4 Türk takımdan biri olmasının büyük gururunu yaşayan Darüşşafaka Doğuş, Ender Arslan ile 2 yıllık, Oğuz Savaş ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda düzenlenen imza törenine yeni transferler Oğuz ve Ender’in yanı sıra Darüşşafaka Doğuş Basketbol Yöneticisi İbrahim Kutluay ve Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı Baş Antrenörü Oktay Mahmuti katıldı.

Hedefimiz sadece sportif başarı değil

İmza töreninde konuşan Darüşşafaka Doğuş Basketbol Yöneticisi İbrahim Kutluay, Ender ve Oğuz’un kulübe katılmalarının önemli kazanım olduğunu belirterek, “Hocamız yönetiminde yeni arkadaşlarımıza ve takımımıza başarılar diliyorum” dedi. İbrahim Kutluay önümüzdeki döneme ilişkin olarak Euroleague yönetiminin ‘willcard’ özel davetiyesi ile Turkish Airlines Euroleague’da yer alacaklarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Darüşşafaka Doğuş olarak Türkiye’yi Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes ile birlikte Avrupa’da temsil edecek olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz.  Darüşşafaka 150 yıllık bir müessese ve 101 yıllık bir spor kulübü. Doğuş Grubu olarak, Darüşşafaka ile işbirliğine imza attığımız ilk günden itibaren, plan ve programımızı Avrupa Kupası oynamak, Euroleague’e katılmak üzere yaptık.  Darüşşafaka Cemiyeti’nin kucak açtığı binlerce çocuğun yüzündeki en ufak bir tebessüm bizim tüm takım başarılarımızdan çok daha önemli. Euroleague ile birlikte çocuklarımızı Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih gibi dünya devleri ile buluşturacak olmanın da heyecanı içerisindeyiz.”

Ülkemizi hak ettiği şekilde temsil edeceğiz


Darüşşafaka Doğuş Baş Antrenörü Oktay Mahmuti ise iki yıldız oyuncunun transferine ilişkin olarak “Spora ve sporcuya yatırım yapmanın hem kurumlar, hem de ülkemiz için büyük kazanım olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de, Darüşşafaka Doğuş Basketbol Kulübü olarak, ülkemiz sınırları dışında da sürdürülebilir başarı grafiği yakalamak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda takımımıza büyük değer katacağına inandığımız iki yıldız oyuncu Ender ve Oğuz’un da aramıza katıldı. İki milli yıldız kadromuzu daha da güçlendirecek. Özellikle Euroleague sürecinde onların tecrübelerine çok ihtiyacımız olacak. Bu transferlerin kulübümüz ve Türk basketbolu için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Darüşşafaka Doğuş’un Turkish Airlines Euroleague’a katılan 4 Türk takımından biri olmasını da değerlendiren Oktay Mahmuti, şu bilgileri aktardı: “Bildiğiniz gibi, Turkish Airlines Euroleague, Avrupa’nın en büyük organizasyonlarından birisi ve Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek olmaktan dolayı büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Böylesine önemli bir görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun da farkındayız. Ülkemizi hak ettiği şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Darüşşafaka Doğuş takımında mücadele edeceği için çok mutlu olduğunu belirten Ender Arslan “Büyük, geçmişi olan ve başarı hedefleyen bu takımın dişlilerinden biri olmak için sabırsızlanıyorum. Bana duyulan güvenin farkındayım ve bu beni başarı için motive ediyor” diye konuştu. Darüşşafaka Doğuş ailesinin bir parçası olduğu için kendini şanslı hissettiğini dile getiren Oğuz Savaş ise transferin kariyeri açısından büyük bir adım olduğunu belirtti. Savaş, şunları söyledi: “Oktay Hoca, kulüp ile ilgili düşüncelerini benimle paylaştığında ve beni takımda görmek istediğini söylediğinde çok heyecanlandım ve büyük gurur duydum. Sonrasında da bu kararı vermek benim için hiç zor olmadı. Bu kulübün bir oyuncusu olmak ve büyük taraftarının önünde mücadele etmek için sezonun bir an önce başlamasını da iple çekiyorum. Hem kendi açımdan hem de takımım açısından her şeyin çok güzel olacağına ve Türk Basketboluna bu yıl da değer katmaya devam edeceğimize yürekten inanıyorum.“