Sercan SAPANATAN,İstanbul-

İsviçre'de faaliyet gösteren Uluslararası Spor Çalışmaları Merkezi'nin (CIES) tuttuğu istatistikleri göre 2015 yılının en başarılı orta saha oyuncusu Borussia Dortmund'un Türk yıldızı Nuri Şahin oldu.

1 Ocak 2015 tarihinden itibaren oynanan maçlarda gösterilen performanslara göre yapılan araştırmada 12 La Liga maçında 17 gol atan Barcelonalı Messi en iyi forvet oyuncusu olurken, Real Madrid'in FIFA Ballon d'Or ödüllü yıldızı Cristiano Ronaldo ise 2015 yılı performansına göre Messi'nin çok gerisinde kalarak listede 29'üncü sırada yer aldı. Ronaldo yeni yılda çıktığı 11 La Liga maçında 6 gol atmıştı.

CIES'in yaptığı puanlamaya göre 2015 yılının ilk 3 ayına göre en başarılı hücuma dönük orta saha oyuncusu ise Chelsea'nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard oldu. Listede 2'inci sırada Arsenalli Mesut Özil var.

Bundesliga'da zor dönemler geçiren ancak 2015 yılı itibari ile tekrar başarılı sonuçlar alan Borussia Dortmund'un takımının Türk yıldızı Nuri Şahin ise 2015 yılının ilk 3 ayında göstermiş olduğu başarılı performans ile en iyi ortasaha oyuncusu oldu. Aynı listede Dortmund'un Türk asıllı oyuncusu İlkay Gundoğan ise 5. sırada yer aldı.

2015 yılının en başarılı defansif kanat oyuncusu Manchester City'den Gael Clichy olurken, en başarılı stoper Bayer Leverkusen'den Emir Spahic oldu.

CIES'in 2015 yılı ilk 3 ayına göre seçtiği en başarılı oyuncular mevkilere göre şu şekilde:

Forvet

Lionel Messi (Barcelona)

Arjen Robben (Bayern Munich)

Bas Dost (Wolfsburg)

Luis Suarez (Barcelona)

Diego Costa (Chelsea)

Hücuma dönük orta saha

Eden Hazard (Chelsea)

Mesut Ozil (Arsenal)

Jesus Navas (Man City)

Kevin de Bruyne (Wolfsburg)

Shinji Kagawa (Dortmund)

Orta Saha

Nuri Sahin (Dortmund)

Paul Pogba (Juventus)

Fernandinho (Man City)

Lucas Biglia (Lazio)

Ilkay Gundogan (Dortmund)

Defansif Kanat

Gael Clichy (Man City)

Marcelo (Real Madrid)

Rafinha (Bayern Munich)

Wendell Nascimento (Bayer Leverkusen)

Pablo Zabaleta (Man City)

Stoper

Emir Spahic (Bayer Leverkusen)

Martin Demichelis (Man City)

Mats Hummels (Dortmund)

Chris Smalling (Man United)

Thiago Silva (PSG)