Sercan SAPANATAN, İstanbul- Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldızı Eboue, Fransız basınına yapmış olduğu açıklamada Türk Futbol Federasyonu'nu eleştirdi.

Hafta sonu oynanan maçta geçen hafta ölen Afrika'nın efsanevi lideri Mandela'yı takım arkadaşı Drogba ile bir t-shirt aracılığıyla andığı için TFF tarafından PFDK'ya sevk edilen Eboue "Türk Federasyonu'nun bana ve takım arkadaşım Drogba'ya ceza vereceğine inanmak istemiyorum" dedi ve ekledi "Gerçekten bu karar çok acı verici. Nelson Mandela Afrika için çok şeyler yapmış bir lider. Avrupa için bile bir şeyler başarmış bir insan. Ben ve Drogba ona sadece borcumuzu , minnetimizi ödemek istedik. Güney Afrika ülkesine bir mesaj yollamak istedik. 'Fildişi halkıda sizinle diye.' Herhalde Federasyon yetkilileri bunu yanlış anladı.

Ama ben yaptığımın kötü bir şey olmadığını biliyorum ve pişman değilim. Şampiyonlar Ligi maçı günü stada geldiğimde kocaman ' Madiba' posteri gördüm ve bu beni çok mutlu etti. Nasıl bir insan benim yapmış olduğum hareketi politik algılar bilmiyorum. Bizler futbolcuyuz, politikacı değil. Bu olayın bana ve takımıma bu kadar pahalıya patlayacağını bilseydim yapmazdım. Ama ne olursa olsun yaptığımdan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. SS(MA)