Turan KOYUNCU/ SİİRT () - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği, 'Futbolun ustaları, geleceğin yıldızlarıyla buluşuyor' kapsamında Siirt'e'a gelen eski futbolcular, gençlerle buluştu. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği 'Futbolun ustaları, geleceğin yıldızlarıyla buluşuyor' etkinliği kapsamında futbolun efsane isimleri Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir, Gençlik Spor Genel Müdür Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit ile birlikte Siirt'e geldi. Siirt'te bir otelin salonunda öğle yemeğinde gençlerle bir araya gelen usta futbolcular bol bol sohbet etti. Siirt ile birlikte 8 ilde bu tür etkinlikler yaptıklarını belirten efsane futbolcu Tanju Çolak, Siirt'in kendisinde farklı bir yeri olduğunu burada, hocalık yaptığı sırada ciddi başarılara imza attığını açıkladı. Gençler bir araya gelerek onlara daha yakın olmak için böyle bir projeye imza atmak istediklerini belirten Çolak, "Sayın Cumhurbaşkanımız buradan çıktı. İyi ki çıktı, iyiki var. Ona da buradan şükranlarımızı iletiyoruz. Sevgili gençler işte bu güzel insanlarla korkmadan yürekleri ile doğuyu hep beraber dolaşıyoruz neden mi?, kardeşçe yaşayabildiğimizi göstermek istiyoruz. Bizleri artık sadece TV kanallarında değil yanlarınızda kucaklayabilmek, resim çektirmek, dokunabilme özelliğini sizlere sunmak için bu projeleri gerçekleştirdik" dedi. 
Projenin mimarının kendisi olduğunu dile getiren Tanju Çolak şunları söyledi: "Bu programın mimarı benim. Ben bu programı bakanlığa ben sundum ve sağolsun kabul ettiler. Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum, bizi bu konuda destekledi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bakanım elini taşın altına koydu ve bizi bu yolculuğa uğurladı. Bu sadece Doğu ve Güneydoğu'da olmayacaktır. Bu Barı illerinde de yapılacaktır. Halkla kuçaklaşmak için varız ve bundan kimsenin şüphesi olmasın." 
Gençlik Spor Bakanı adına futbolcularla birlikte Siirt'e gelen Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit, yapılan projenin Tanju Çolak için ne kadar önemli ise Bakanlık adına da çok önemli olduğunu belirterek, "burada bulunmak benim için çok önemli. Burada Gençlik ve spor bakanlığını temsil ediyorum ve Futbolun yıldızlarına eşlik ediyorum. Gittiğimiz tüm illerde gördüğümüz o sıcaklığı hiç unutmayacağız. Türkiye'nin geleceğinin gençlerde olduğunu bilen Bakanlığımız böyle bir projeye imza atmak istedi ve bununla beraber çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Bu projelerden biri ide bu. Proje kapsamında 13 ile projeye başladık ve futbolun yıldızlarını insanlara tanıştırmaktan dolayı bizler çok mutluyuz" dedi.
Futbolculardan Ali Gültekin ise, Siirt'te olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Çok güzel projenin içerisinde hem kendimiz hem ülkemiz hem gençliğimiz,hem sporumuz adına hakikaten önemli adımlar atıyoruz. Başlangıç noktası büyük bir heyecan olarak start aldı. Heyecanımız her gün daha da artıyor. Ülkemizin çok nadide yerlerine gidiyoruz. Güzel insanlarla karşılaşıyoruz. Sizlerin sıkıntılarını dinliyoruz. Devletimizle beraber burada onların temsilcileri vasıtasıyla paylaşıyoruz" dedi. 
Efsane futbolcular daha sonra Siirtspor alt yapısındaki 13-18 yaş grundaki gençlerle Atatürk stadyumunda 15'en dakikalık mini bir maç yaptı. Efsane futbolcular, karşılaşmayı izlemeye gelen vatandaşlara yanlarında getirdikleri 1500 futbol topunu dağıttı.

FOTOĞRAFLI