GALATASARAY’ın Süper Lig’in bitimine 1 hafta kala Fenerbahçe’nin Başakşehir ile berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etmesi Edirne ve Tekirdağlı tarafları sokağa döktü. Araçlar konvoy yaparken ellerinde Galatasaray bayraklarıyla sokağa çıkanlar şampiyonluğu ve 4’ncü yıldızın sevincini doyasıya yaşadı.
Süper Lig'in 33’ncü haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kalması üzerine, Galatasaray ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maçın bitiminden sonra Edirne’de Trakya Üniversitesi Ayşekadın Kampusu önünde ellerinde, bayraklarla toplanan yüzlerce taraftar takımlarının marşlarını söyleyip şampiyonluk kutlaması yaptı. Kent genelinde yüzlerce taraftar ellerinde Galatasaray bayraklarıyla ve araçlarına astıkları bayraklarla dolaşarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Bazı Galatasaraylı taraftar da Zübeyde Hanım caddesinde toplanıp 5 kilometre uzaklıktaki Saraçlar caddesine kadar ellerinde meşelerle yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

2 AYLIK BEBEKLERİYLE KUTLADILAR

Mehmet ve Ayşe Gündüz çifti Galatasaray formalarıyla ve 2 aylık bebekleri Yağız Kaan kutlamalara katıldı. Fanatik Galatasaraylı olduklarını ifade eden Gündüz çifti, “Ben eşim ve diğer 2 çocuğum hepimiz fanatik Galatasaray taraftarıyız. Yağız Kaan’ın Galatasaray’ın 4’ncü yıldızı alması için dünyaya getirdik. Çok şükür Galatasaray 4 yıldızı aldı. Bebeğimiz takımımıza şans getirdi. Çok mutluyuz” dedi.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA TOPLANDILAR

Tekirdağ’da ise kutlamaların merkezi Cumhuriyet Meydanı oldu. Maçın bitiminden itibaren çok sayıda araç konvoylar halinde kent sokaklarında tur atarak şampiyonluğu kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda ellerinde Galatasaray bayraklarıyla toplananlar ise marşlar söyleyip 4’ncü yıldızı kutladı. Daha sonra sahil dolgu sahaya geçen sarı kırmızılı taraftarlar şampiyonluk coşkusunu gönüllerince eğlenerek yaşadı.

FOTOĞRAFLI