İSTANBUL,() - GALATASARAY Kulübü Başkanı Dursun Özbek, katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, Bruma için Leipzig'den 9 milyon Euro'luk teklif aldıklarını ancak satmak istemediklerini söyledi.  Başkan Özbek ayrıca, "Teknik heyetle futbolcular arasında her şey dört dörtlük olmaz. En azından benim dönemimde hoca yemek gibi bir durum olmadı" dedi.

Dursun Özbek'in öne çıkan sözleri şöyle:

"BRUMA'NIN KALİTESİNDEKİ FUTBOLCULAR PAHALI"
"Bruma'nın kalmasını istiyoruz. Menajerine 5 yıllık kontrat teklif ettik. cevabını bekliyoruz. Tek ciddi teklifi Leipzig'den aldık. 9 milyon Euro civarında teklif yaptılar. Ama satmak istemiyoruz. Benzer kalitede futbolcular pahalı. Burada Bruma'nın isteği belirleyici olacak. Bruma alınırken menajerlik ücreti dahil 12 milyon Euro verilmiş. Yeni sözleşme teklifinde ücretini artırdık ama kararı Bruma verecek."

"TUDOR'U YİYEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"
"Takımda gruplaşma iddiaları bazı kesimlerin Galatasaray hakkında duymak istediği şeyler. Profesyonel futbolcuların hocayı yemek gibi performansını bilerek azaltmak gibi şeyleri yapacaklarını düşünmüyorum. Teknik heyetle futbolcular arasında her şey dört dörtlük olmaz. Hocayla bunları konuşmaları da doğal. En azından benim dönemimde hoca yemek gibi bir durum olmadı."

"GOMİS İÇİN TEKLİF VERDİK"
"6-7 tane transfer yapılması gereken mevki belirledik. Scout ekibimize bunu ilettik. Onlar listeyi antrenör ekibine verdi, onlar da Cenk Ergün'le beraber izliyor. Artık belirlediğimiz futbolcularla görüşmek üzere seyahatler yapılıyor. Şu anda anlaştığımız futbolcu yok. Gomis'le görüştük teklif de verdik. Daha önce yapılmış transferlere ben dünya kadar para ödedim. Benden sonraya öyle bir tablo bırakmak istemiyorum." 

"KİMSE SOYUNMA ODASINA GEL DEMEDİ"
"Kasımpaşa maçında çok üzüldüm. Soyunma odasına inmek gibi bir tarzım yok ama üzüntümü futbolcularla paylaşmak istedim. Kimse bana 'soyunma odasına gel' demedi." 

"BAŞKANA SAYGISIZLIK OLMAZ"
"Florya kulübün en büyük değeri. Başkanın orada olmasının ne sakıncası var. Bu kadar anlam yüklenmesi yanlış. Disiplin sağlamakla ilgisi yok.  Bu kadar eleştiri bana değil Galatasaray'a haksızlık. Bunları dikkate alarak göreve soyundum zaten. Bana istediklerini söyleyebilirler. Ama Galatasaray başkanlığına saygısızlık yapılmamalı."

"KARAR SNEİJDER'İN"
"Sneijder'le 1 sene daha kontratımız var. Şu an kendi vereceği bir karar. Kulübün fazla söz söyleyecek bir durumu yok." 

"RİVA'DAN GELEN PARAYLA NEFES ALDIK"
"Geçmiş yönetimleri eleştirme durumum yok çünkü bunu bilerek görevi devraldım. Beklemediğim bir durumla karşılaşmadım. 338 milyon dolar borçla aldım. Gelir ve gider aşağı yukarı aynı ama asıl sorunumuz faiz sarmalı. Riva'dan gelen parayla biraz nefes aldık. 

"48 OYUNCUYA 97 MİLYON EURO ÖDÜYORDUK"
"Futbolculara biraz yüksek maaş ödediğimize katılıyorum. Yaklaşık 61 milyon Euro. 97'den buraya indirdik. 48 futbolcu vardı geldiğimizde. Biz de yüksek maaşlı transfer yaptık doğrudur ama bekara karı boşamak kolay. Bu piyasada illa ki hata yapıyorsunuz. Türkiye'ye büyük ligler gibi bakılmadığı için maaş farkı talebi ortaya çıkıyor. Aldığı paraya göre bizi hayal kırıklığı uğratan futbolcularımız var tabi ki. Ama bu işin doğasında var." 

"OYUNCULAR TUDOR'U ŞİKAYET ETTİ"
"Tudor'un antrenman programıyla ilgili bir dönem futbolculardan şikâyet söz konusu oldu. Sportif direktör aracılığıyla bana iletildi. Sezon başı yüklemesi iyi olmadığı için futbolcu performanslarında düşmeler oldu. Tudor bu yüzden futbolculara biraz yüklendi. Yaşlı takım olduğumuz için endişeye kapıldık ama mesafe kat ettik daha dirençli hale geldi takım. Bu sürede bazı sızlanmalar oldu." 

"OLCAN'A KIZDIM  SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİM"
"Olcan'a geçen sene 'kulüp bul gönderelim' dedik. Kulüp bulamadım dedi. Biz bulduk 2 kulüp dedik. Bursa ile Kayseri. UEFA anlaşması için bize yardımcı ol oynatmayacağımız adama para vermeyelim dedik. Hiçbir yere gitmiyorum paramı da istiyorum dedi. Ben de feshettim. Akhisar'a gitti 250 bin Euro'ya kontrat yaptı. UÇK'ya gitti kazandı ama itiraz edeceğiz." 

"HİSSE SATIŞINDAN  KASAYA PARA GİRMEDİ"
"Sportif başarı elbette önemli ama mali yapının mutlaka düzelmesi lazım. Sadece bizim değil diğer kulüplerin de sorunu bu. Bizden önce bankalara hisseler rehin edilmişti ödeme vadesi gelince yapılandıralım dedik. Banka da itiraz etti uzatmıyorum dedi bunun üzerine rehin edilen hisseleri sattık. Bizim kasamıza hiçbir şey giremedi bu satıştan. Ben hisse satma taraftarı değilim.

"AMATÖR BRANŞLARDAN VAZGEÇMEYİZ"
"Galatasaray gibi kulüplerin Türk spor tarihinde misyonu var. Biz de önce bir kulübüz. Amatör branşlardan vazgeçersek Türk sporu darbe görür. Galatasaray'ın bu lüksü yok. Spor salonunu mesela merkezileşmek, maliyetleri azaltmak için yapıyoruz. Altında kira getirisi olan yerler olacak." 

"SEÇİM KULÜBÜ YAVAŞLATIR"
"750 üyenin imza vermesini son derece demokratik buluyorum eleştirilecek bir taraf yok. Ancak seçim sürecine girildiği zaman kulübün işleyişi yavaşlayacak. Müsaade edin projeleri, verdiğimiz sözleri uygulayalım. Daha bir buçuk ay önce ibra edildik. Tekrar güvenoyuna gerek var mı? Tekrar aday olma konusuna tek başıma karar veremem. Mayıs 2018'de süremizi tamamladıktan sonra bakarız. Vaatlerimizi yerine getirip getirmediğimize göre bakarız. Ama Galatasaray'a hizmet etmekten bıkkınlık, yorgunluk duymadım."

"TUDOR'UN GELİŞİNDE ETİK SORUNU YOK"
"Tudor'un transferinde etik dışı bir durum olmadı. Karabük'ten çıkış maddesini kullandı, biz de antrenör arayışındaydık ve bize gelebileceğini söyledi. İlişiğini kesip, serbest kaldıktan sonra bize geldi. Tudor "100 bin Euro'luk maddeyi zorla koydurdular" dedi. O zaman niye şikâyet ediyorlar? Bu maddeyi koyarken Karabük düşünmemiş mi? Bizim Tudor'la aramızda böyle bir çıkış maddesi yok." 

"BENİ MEHMET ÖZBEK İLE  YIPRATMAK İSTEDİLER"
"Bizde başkan transferi ya da başkanın kardeşinin transferi diye bir şey yok. Hocanın isteğiyle yapılır. Bizim tek konuşacağımız nokta işin mali boyutu. Mehmet Özbek'e bir yakıştırmadır gitti. Beni yıpratmak amacıyla yapıldı." 

"TERİM'LE HİÇ GÖRÜŞMEDİM"
"Fatih Terim şu anda milli takımın hocası. Hiç bir görüşme yapmadık. Böyle bir şey söz konusu değil. 

"HAKEM HATALARINA İSYAN ETTİM, BAĞIRDIM"
 "Federasyon kurullarını bir kere tenkit ettim 45 gün ceza aldım. Hakem hatalarından 7-8 maçta canımız yandı. İnsan hali gördüğü, görmediği ile izah edilemeyecek duruma geldi. İsyan ettik! Bağırdık. Hakem atama kuruluna bunun yanlış olduğunu söyledik. Müdahale edilmesi, gerektiğini ve artık farklı boyuta geldiğini belirttik. Yeteri kadar savunmuyorsun, bağırmıyorsunuz diye tenkit aldık. Tarzımı, kişiliğimi de değiştiremem." 

"GALATASARAY'A HAKSIZLIK YAPILDI"
"Başakşehir maçında kupada Emre, Josue'ye dirsek attı... Bu dirsek görülmediyse hiçbir kart cezası olmaması lazım. Görüldüyse cezası sarı kart olmamalı. Hakemin yorumu öyleyse ben de feveran ettim. TFF veya MHK bizim yorumumuza yer bırakmamalı. Hata yaptılarsa söylesinler çıkıp. Olmayınca iş köpürüyor. Hakem kararlarında Galatasaray'a büyük haksızlık yapıldı."

"BASKETBOLUN BÜTÇESİ DÜŞECEK"
"Geçen sezon 10 milyon Euro civarında basketbola bütçe ayırdık. Bu sezon Eurocup'ta oynayacağız. Bütçemiz 4 milyon Euro civarında olacak." 

"EŞİM BEŞİKTAŞLI SÖZÜM YANLIŞ ANLAŞILDI"
"Biz Beşiktaş'ta oturuyoruz. Anlam karmaşası oldu. Beşiktaş'ta oturduğumuz için 'eşim Beşiktaşlı' dedim. Çoğu Galatasaraylı'dan daha çok Galatasaraylı."