Levent GÜNDÜZ - PARİS /

Bu yıl 103.'sü koşulacak Fransa Bisiklet Turu Tour de France ülkenin kuzey batısı Mont-Saint Michel kentinde başlıyor. İlk olarak sporcular 188 km'lik Mont-Saint Michel-Utah etabını koşacak. Bu parkur için 200'e yakın sporcu pedal çevirecek. 21 etaplı ve 3 bin 519 km uzunluğundaki Fransa Bisiklet Turu 24 Temmuz Pazar günü Paris Champs- Elysees Bulvarı'nda sona erecek. Şimdiden 2016 yılının şampiyonunun kim olacağı merakla bekleniyor. Bu yılın favorileri arasında İngiliz Christopher Froome, İspanyol Alberto Contador, İtalyan Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Kolombiyalı Nairo Quiantana, Avustralyalı Richie Porte, Amerikalı Tejay van Garderen ve ev sahibi Fransa'dan Thibaut Pinot ile Romain Bardet gösteriliyor.

Yarın başlayacak olan Tour de France 2016'da 12 Alman bisikletçi yarışacak. Bu isimler John Degenkolb, Tony Martin, Marcel Kittel, Paul Martens, Andreas Schillinger, Andre Greipel, Marcus Burghardt, Marcel Sieberg, Simon Geschke, Paul Voss, Emanuel Buchmann ve Robert Wagner. Kuzey batıdan güneye, İspanya sınırına girecek olan sporcular tekrar Akdeniz kıyısından kuzey doğuya doğru 17. etap sonunda İsviçre'ye girecek.

İsviçre'de Bern-Finhaut-Emosson etabından sonra sporcular tekrar Alpler üzerinden Fransa'ya geçecekler. 23. etapta sporcular Megeve-Morzine'den sonra uçakla son etap için Paris'e gelecek. 24. ve son etap olan 113 km'lik Chantilly-Paris Cahmps-Elysees arasında koşulacak Gala parkurundan sonra da şampiyon belli olacak.