TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen 2'nci CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde yapılacak. Dünyanın en önde gelen serbest dalışçıları 2- 9 Ekim tarihleri arasında Kaş'ta yarışacak.
TSSF'nin Kaş Belediyesi'nin desteğiyle düzenlediği CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası 2 Ekim'de sporcuların Kaş'a gelişiyle başlayacak. 3 Ekim'de değişik dallarda yarışacak sporcular Kaş'taki Hidayet ve Küçük Çakıl koylarında antrenman yapacak. Aynı gün Kaş Belediyesi'nde şampiyona ile ilgili basın toplantısı yapılacak. Akşam üzeri mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü yapılacak ardından Cumhuriyet Alanı'nda şampiyonanın açılış töreni yapılacak. Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterileri ve havai fişek gösterisi yapılacak.
YARIŞMA PROGRAMI
4 Ekim'de Hidayet Koyu'nda CWT yarışmaları, 5 Ekim'de Küçük Çakıl Koyu'nda CMAS QUTDOOR Dünya Serbest Dalış Şampiyonası Küp Apnea yarışı, 6 Ekim'de Hidayet Koyu'nda CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası CWT- BF yarışmaları yapılacak. 7 Ekim'de sporcular antrenman yapacak. Şampiyonanın son gün yarışları 8 Ekim'de CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası CNF yarışı ile gerçekleşecek. Hidayet Koyu'ndaki yarışma sonrasında akşam ödül töreni yapılacak. Belediye Çay Bahçesi'nde kapanış galası, Kaş Yat Limanı'nda ise havai fişek gösterisiyle şampiyona sona erecek.
TÜRKİYE'DEN 9 SPORCU KATILACAK
Şampiyonaya aralarında Türkiye, Fransa, Hırvatistan ve İspanya'nın da bulunduğu 14 ülkeden sporcular katılacak. Şampiyonada Türkiye'yi 3'ü kadın 9 sporcu temsil edecek. Sualtı Milli Takımı Teknik Direktörü Levent Ucuzal öncülüğünde çalışan Şahika Ercümen, Derya Can, Fatma Uruk, Ege Bozkurt, Can Mehmet Arıtürk, Hasan Cengiz Kaynar, Selahattin Akın, Kıvanç Yücebaş ve Rüstem Derin şampiyonada derece almak için mücadele edecek.
'ÜLKEMİZ ADINA GURUR VERİCİ'
TSSF Başkanı Şahin Özen, "CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nın ülkemizde düzenleniyor olması, sualtı camiamız ve ülkemiz adına gurur verici. Bu büyük organizasyon son yıllarda uluslararası yarışmalarda kazandığımız madalya ve başarıların bir sonucu olarak ülkemizde düzenleniyor. Şampiyonaya katılan milli takım sporcularımız ve yabancı ülke sporcularına başarılar diliyorum" dedi.
'KAŞ'TA YAPILMASI ÇOK BÜYÜK BİR ONUR'
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de "Kaş, dünyanın en güzel üçüncü dalış bölgesi. Yılda 60- 70 bin kişi Kaş'ta dalış yapıyor. 2016 yılını Kaş'ın tanıtımı için 'Türkiye'de Kaş, dünyada Kaş' yılı ilan etmiştik. Kaş'ı dünyada tanıtacak çok önemli bir organizasyonun Kaş'ta yapılması çok büyük bir onur. Bu şampiyona ile Kaş'ın sualtı zenginliği dünyaya bir kez daha tanıtılacak. Bu şampiyonaya katkı sağlamak bizim görevimizdi. Bunu da yapıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI