Faik GÜRSES, İstanbul,

Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeni yönetiminin vizyonu doğrultusunda, Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan sezonun ilk Big Air yarışması için, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde bulunan İTÜ Stadyumu'nda, 42 metre yüksekliğinde ve 110 metre uzunluğunda dev bir rampa kuruldu. Geçmiş rampaların yüksekliğini 38 metre olarak açıklayan Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Memet Güney, böylece İstanbul'daki Şampiyona'nın tarihine geçtiğini söyledi. 60-200 arasında değişen fiyatlarla 20.000 biletin satışa sunulacağı açıklanırken, müsakabaların Eurosport kanallarından naklen Dünya'nın çeşitli ülkelerinde yayınlanacağı ifade edildi.

BAŞKAN YARAR, "AMAÇ YETENEKLİ GENÇLERİ BU SPORA KAZANDIRMAK"

FIS Big Air Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getiren Türkiye Kayak Federasyonu'nun Başkanı Erol Yarar, şunları söyledi: "Snowboard, kış sporlarının en heyecanlı ve zevkli dallarından biri ancak Türkiye'de yeterince tanınmıyor. Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getirmekteki amacımız, Türk sporcularını ve seyircilerini snowboard heyecanı ile tanıştırarak gençlerimizi bu alana yönlendirmek. Bu yarışmaya farklı ülkelerden sporcular katılacak ancak ne yazık ki aralarında Türk sporcu yok. Snowboard çok zevkli, heyecanlı bir disiplin ve inanıyoruz ki, ülkemizde bu spora ilgi duyacak ve ileride Türkiye'yi benzer uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil edecek çok yetenekli gençlerimiz var. Federasyon olarak hedefimiz, bu yetenekli gençleri ülkemize ve kayak dünyasına kazandırmak. Bu yılki organizasyonun bir başlangıç olmasını ve ileride kendi sporcularımızın da yarışacağı etkinliklere ev sahipliği yapmayı diliyoruz."

30 ERKEK 15 KADIN SPORCU

Snowboard'un en çok ilgi gören ve en heyecanlı kategorilerinden biri olan Big Air'in İstanbul'da düzenlenecek organizasyonunda, tarihinde ilk kez, hem kadın hem de erkek sporcuların katılımıyla düzenlenmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını belirten FIS Snowboard Yarış Direktörü Uwe Beier şunları söyledi: "İstanbul'da düzenlenecek yarışlar, snowboard'u; kendilerini limitlerine kadar zorlayan ve sporun gelişimine yaratıcılık, yetenek ve adanmışlıkla katkı sağlayan kadınlar için de bir etkinlik haline getirmek için ideal bir fırsat. Bu tarihi etkinliğin İstanbul'da gerçekleşecek olmasından da çok memnunuz.". Uluslararası Kayak Federasyonu'nun Kupaya kota koyması nedeniyle müsabakalara barajı geçen 30 erkek, 15 kadın sporcunun katılacağı açıklandı.

WINTER EXPO ÜCRETSİZ ZİYARET EDEBİLECEK

Yarın antrenman performansları ile kule atlayışlarına başlayacak olan sporcular Cumartesi günü 11.00-19.00 saatlerinde final turuna kalabilmek adına yarışacak. Yarışma sonrası ünlü Athena grubu yine İTÜ Stadı'nda birde konser verecek. Ayrıca, İTÜ Spor Salonu'nda düzenlenecek Winter Expo, spordan turizme, tekstilden hızlı tüketime kış endüstrisinin temsilcilerini bir araya getirecek. Winter Expo ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

ÖDÜLLER REKOR SEVİYEDE

İstanbul'daki FIS Snowboard Dünya Kupası organizasyonuna katılacak sporcular, yarışmayı kazanmak için ihtiyaç duydukları puanların yanında, rekor seviyedeki ödül için de mücadele edecek. 112.500 İsviçre Frankı (yaklaşık 270.000 TL) tutarındaki toplam ödül, en iyi erkek (75.000 CHF) ve en iyi kadın sporcu (37.500 CHF) arasında bölüştürülecek. İstanbul'daki Big-Air kategorisi yarışmasından sonra, Ocak ayında İsviçre'nin Gstaad kentinde ve Şubat ayında Kanada'nın Quebec kentinde iki yarışma daha yapılacak

YARAR, "2026 KIŞ OLİMPİYAT OYUNLARINI ALMALIYIZ"

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar basın toplantısında önemli bir ayrıntıyı da gündeme getirdi. 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na Roma'dan sonra, ABD'nin Los Angeles, San Francisco, Boston ve Washington'dan birinin 2015 tarihinin 15 Eylül'üne kadar resmen aday gösterileceğini hatırlatan Yarar, "Bugüne kadar dört kez başvurduk ve geçen yıl Tokyo'yo da açık farkla kaybettik. Bu defa aday olsak yine şansımız yok denecek kadar az olacak. Halbuki tüm çalışmalarımızı 2026 Kış Olimpiyat Oyunları'nı alabilmek için seferber etsek, düzenleme şansımız yüksek olabilir" dedi..



Haber: Faik GÜRSES, Kameraman: Hakan TARHAN İstanbul, ()--