Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - GÜNEY Kore'de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan 26 yaşındaki Elif Güneri, memleketi Karabük’te davul- zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı.
14- 26 Kasım tarihleri arasında Güney Kore’nin Jeju Adası'nda düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda ringe çıkan milli sporcu Elif Güneri, Koreli ve Macar rakiplerini yenerek bronz madalya kazandı. Güneri'yi, Karabük-Kastamonu yolunun Karıt Köyü mevkiinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, ailesi ve arkadaşları davul zurna eşliğinde Türk bayraklarıyla karşıladı.
Elif Güneri, tezahüratlarda bulunan arkadaşlarıyla halay çekti. Bronz madalya ile döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Güneri, "Bu benim için bir başlangıç. Daha iyisi olacak inşallah. Çok ciddi rakiplere karşı iyi bir maç çıkardım. Onun verdiği haklı gurur paha biçilemezdi. Hedefim 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya almak" diye konuştu.
Güneri'yi başarısı nedeniyle tebrik eden Abdülkadir Çetin ise "Dünya şampiyonasına iyi bir şekilde hazırlandı. Bu arada bir sakatlık da geçirmişti. Buna rağmen kendisi büyük bir başarı elde etti. Kutluyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI