DUBAİ Duty Free Tenis Turnuvası finalinde İsviçreli tenisçi Roger Federer, Sırp tenisçi Novak Djokovic'i 2-0 yenerek şampiyon oldu.


Final karşılaşmasının ilk setinde Federer çok daha baskın ve etkili oynadı. Oyunları sırayla kazanan ikili, maçı 3-3'e kadar başa baş götürdü. 4-3'ten sonra ace'leri sayesinde ilk setin son 2 oyununda baskın oynayan Federer, seti 36 dakika sonuda 6-3'lük skorla kazandı.

İkinci sete daha iyi başlayan Djokovic, rakibine karşı daha etkin ve güçlü servis kullandı, fakat Federer'in servislere karşılığı sonucu skor yine eşit şekilde ilerledi. Djokovic 4-3 önde iken oyunu 40-15'den kazanmayı bilen Federer, maç 4-4 olduğu zaman yine daha etkin kullandığı servisler ve Djokovic'in basit hataları sonucu skoru 5-5 yaptı. Federer, bu maç esnasında kariyerinin 9 bininci ace'ini aldı. Federer, 1 saat 24 dakika süren maçı 2. set sonunda 7-5 kazanarak Dubai Duty Free Tenis Turnuvası'ndaki 7. şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Kupayı, Tenis Emirates Başkanı Sheikh Hasher Al Maktoum, Asya Tenis Federasyonu Onursal Başkanı Sheikh Ahmad Al Jaber Al Sabah, Dubai Duty Free Başkan Yardımcısı Colm McLoughlin ve turnuva direktörü Salah Tahla taktim etti.

Federer, 505 bin Amerikan Doları ve 500 ATP puanı alırken, ikinci Djokovic 227 bin 640 Amerikan Doları ile 300 ATP puanı aldı. Turnuva sonrası dünya sıralamalarında bir değişiklik olmazken, Djokovic birinci ve Federer ikinci sıradaki yerlerini korudu.