Faik GÜRSES - İSTANBUL /

Doğan Haber Ajansı (), Tolgay Arslan transferindeki gerçeği, Beşiktaş'ın suskun yöneticisi Erdal Torunoğulları'nın ağzından aktarıyor

ERSUN YANAL'A

"Karakteri bozuk olan bir oyuncu sizin 3 milyon Euro'nuzu niye kabul etmedi acaba?"

TRABZONSPOR'A

"Haddimi zorluyorlar. Ama başaramayacaklar. Menajerler tehdit edilerek ne yapılmak istendi acaba"

TOLGAY ARSLAN'A

"Beni Hamburg'a çağıran Tolgay'dır. 'Kafam çok karışık atla gel ağabey' dedi. Gittim"

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Tolgay Arslan transferi nedeniyle devam eden söz düellosuna çarpıcı bir açıklama da, Beşiktaş'ın transferdeki Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları'ndan geldi.

Doğan Haber Ajansı'na konuşan Torunoğulları, transferde Beşiktaş'ı tercih ettiği için futbolcuya yüklenen Ersun Yanal'a, "Karakteri bozuk olan bir oyuncu sizin 3 Milyon Euro'nuzu niye elinin tersiyle itti. Bence bunu bir sorgulayın" dedi. Torunoğulları, Trabzonspor Teknik Direktörüne ayrıca, "Bir hocanın yeri kulübüdür. Bizim kulüpçülükte aldığımız terbiye budur. Siz Biliç'i, ya da bir başka hocayı, transfer edeceği bir futbolcunun ayağına giderken gördünüz mü? Ersun hocanın yerinin Trabzonspor Futbol Takımı olduğunu biliyordum. Meğer başka görevleri de varmış" diye konuştu.

BENİ HAMBURG'A TOLGAY ÇAĞIRDI

Erdal Torunoğulları, Tolgay ile çok önceden konuşup, kendisinin sözle Beşiktaş'la oynamayı kabul ettiğini ifade eden Beşiktaş yöneticisi şöyle devam etti:

"Her an imzasını faks ile bize göndermesini beklediğim bir futbolcu Cumartesi günü aniden telefon edip 'Ağabey çabuk gel kafam çok karışık. Ersun hoca aradı' dedi. Uçağa atladığım gibi gittim. Konuştuğum harfi harfine aynen şöyledir;

"Bak Tolgay, Ersun Yanal bu ülkenin yetiştirdiği en önemli hocalardan biridir. Bu seçimi sen yapacaksın. Eğer Trabzonspor'u tercih edeceksen, biz sana güle güle hayırlı olsun deriz. Yok Beşiktaş'ı tercih edeceksen, hoş geldin deriz. Artık karar senin. Bu konuşmayı isteyen Tolgay Arslan'dan teyit eder"

HADDİMİ ZORLUYORLAR

Erdal Torunoğulları, nezaket ve saygı kurallarının dışına çıkmamayı kendine prensip edindiğini belirterek, "Haddimi zorluyorlar ama başaramayacaklar. Çünkü onların lisanı ile konuşmayacağım" diye konuştu.

ARSENAL'IN RESMİ TEKLİFİ DE VARDI

Torunoğulları ayrıca, "Tolgay mert olduğu kadar açık sözlü bir çocuk. Kendisine Arsenal'dan teklif geldiğini saklamadı. 'İsteseydim oraya giderdim ama İngiliz kulübünde ilk onbir şansım çok az olacaktı. Beşiktaş'ı bunun için tercih ettim' dedi.

İTALYAN MENAJERE 1 MİLYON EURO TEKLİF EDİLDİĞİ İDDİASI

Diğer taraftan, transfer sürerken, Tolgay'ın, İtalyan menajerine Erdal Torunoğulları'nın açıktan 1 milyon teklif ettiği sorusuna ise, Beşiktaş yöneticisi, "Allah'a şükür akli dengem yerinde. Herhangi bir rahatsızlığımda yok. Bunu uyduranlar kendi yalanlarına da inanıyorlar. Menajerlerin tehdit edildiği kulağıma gelmişti. Ama bu kuyruklu yalan karşısında diyeceğim şudur 'Allah ıslah etsin'. Bunun dışında çıkan hiçbir haber gerçeği yansıtmamaktadır. Artık isteseler de Tolgay transferi hakkında konuşmam" ifadelerini kullandı.