MANŞ Denizi'ni 1975 ve 1977 yıllarında iki kez yüzerek geçen eski sporcu Ersin Aydın ile geçtiğimiz günlerde Manş Denizi ve Cebelitarık Boğazı'nı birlikte geçen ilk Türk sporcu olma ünvanını elde eden Emre Erdoğan Karşıyaka'da bir araya geldi.
1912 Karşıyaka Derneği'nin Karşıyaka Yelken Tesisleri'nde düzenlediği organizasyona Kaymakam Saadettin Yücel, Kulüp Başkanı Mutlu Altuğ, Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Dernek Başkanı Ekber Göçer, eski yöneticiler ile sporcuların aileleri de katıldı. 
Konuşmasında iki sporcunun da gençlere örnek olduğunun altını çizen Kaymakan Yücel, "Ersin ağabey yüzerken ben ilkokul 4'üncü sınıftaydım. Haberlerini satır satır okurdum.  Bizlere her alanda rol model olanlardan biriydi. Şimdi de Emre kardeşimiz gençlere örnek oluyor" dedi.
Başkan Altuğ ise, "Ersin ağabeyi haberlerden tanıyorum. Emre'yi ise Manş'a birlikte uğurlamıştık ve başarılarını şahsen takip ettik. Bizleri gururlandırdı" diye konuştu. Adanalı olan Ersin Aydın, yaklaşık 25 yıldır Karşyıyaka'da yaşıyor. 

  FOTOĞRAF