PTT 1'inci Lig'de evinde Denizlispor'a 3-1 yenilerek küme düşme hattına bir adım daha yaklaşan Karşıyaka'da ortalık karıştı. Sezon başında İstanbullu iş adamı Erdal Acar'ın desteğiyle 17 milyon TL maliyetli bir kadro kurmasına rağmen alt sıralardan kurtulamayan Karşıyaka'da bu kez de taraftar krizi yaşandı. Yaklaşık 200 kişilik bir grup Denizlispor maçının ardından Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ne gelerek takımı protesto etti. Oyunculara ve teknik ekibe sert tepki gösteren futbolseverleri teknik direktör Kemal Özdeş zor sakinleştirdi. Büyük umutlarla başladığı sezonda büyük hayal kırıklığı yaşayan yeşil kırmızılılar bir türlü huzuru bulamadı.
Başkan Ali Erten ile Acar ailesi arasında patlak veren krizin başlaması Karşıyaka'da ipleri geren ilk adım oldu. İdari krizleri ortadan kaldıramayan Karşıyaka'da takım da her geçen gün dibe vurdu. Lige geçen sezon Kayserispor'u şampiyon yapan teknik direktör Cüneyt Dumlupınar ile başlayan yeşil kırmızılılar istediği sonuçları alamayınca 6'ıncı hafta sonunda teknik adam değişikliğine gitti. Takımın başına geçen Kemal Özdeş de Karşıyaka'ya bir türlü ivme kazandıramadı. Erten ve Acar arasındaki gerilim sürerken, yönetim 6 kişinin istifasıyla sarsıldı. Baskılara dayanamayan Başkan Erten de olağanüstü genel kurul kararı aldı ve aralıktaki seçime kadar futbolun tek patronu olduğunu söyledi.
Necati Ateş, Mehmet Eren, Engin Baytar, Djiby Fall ve Gökhan Ünal gibi yıldızlarla bürülü kadronun bir türlü sportif başarıyı yakalayamaması camiayı derinden üzdü. Oynadığı 13 maçta 3'er galibiyet ve beraberlik ile 7 yenilgi alan Karşıyaka topladığı 12 puanla tehlikeli bölgenin sınırına gelirken, teknik direktör Kemal Özdeş de istifa sinyalleri verdi. Yönetimde yaşanan problemlerin herkesi olumsuz etkilediğini ifade eden Özdeş, bu hafta içinde Başkan Erten'le konuşarak yol haritasını çizeceğini söyledi. Özdeş, "Eğer bir katkı koyamayacaksam, zerre düşünmem bırakır giderim. Kimseden hiçbir şey de talep etmem" diyerek istifa sinyali verdi.
ÖZDEŞ: TARAFTAR TAŞKINLIK YAPMADI
Karşıyaka teknik direktörü Kemal Özdeş Denizlispor mağlubiyeti sonrası taraftarların Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ne gelerek takımı olaysız bir şekilde protesto ettiğini söyledi. Yeşil kırmızılıların Pınar Karşıyaka'nın Euroleague'de Panathinaikos ile oynadığı maç sonrası tesislere geldiği bilgisini veren Özdeş, "Taraftarımız hiçbir şekilde taşkınlık yapmadan, olay çıkarmadan bizi protesto etti. Ben ve oyuncularım tesis kapısına gelerek taraftarımızla konuştuk. Onlar futbolcularımızdan iyi mücadele etmelerini ve ayakta durmalarını istedi. Formanın değerini hatırlattı. Biz de daha iyi mücadele edeceğimizin sözünü verdik" dedi.