Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, ()- DENİZLİLİ futbolseverler, hafta içinde 2 gün arayla 2 ayrı futbol maçının birinde sevindi, diğerinde ise üzüldü.
Büyük sevinç yaratan olay salı günü yaşandı. Denizli'nin Tavas ilçesinin Kızılcabölük Mahallesi'nin 3'üncü Lig'deki temsilcisi Kızılcabölükspor, Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü Eleme Turu'nda 2'nhci. Lig'in iddialı ekiplerinden Kocaeli Birlikspor'u normal süresi 1-1 biten maçta uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup ederek adını gruplara yazdırmayı başardı. İlk turda Altay'ı 5-2, ikinci turda 1'inci Lig ekibi Mersin İdmanyurdu'nu 5-1 yenerek kupanın dışına iten Kızılcabölükspor, grup aşamasına kalmayı başaran dört 3'üncü Lig takımından biri olmayı başardı.
Denizli'de hem şaşkınlığa, hem de üzüntüye yol açan olay ise perşembe günü meydana geldi. Kenti 1'inci Lig'de temsil eden Denizlispor, 3'üncü eleme turunda Bölgesel Amateör Lig 4'üncü Grup takımlarından Yeni Amasyaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkmasına karşın ilk 11'de Cenk, Alperen, İsmail Haktan, Moritz gibi önemli isimlere de yer veren yeşil siyahlı ekip, amatör rakibine 90+4'üncü dakikada penaltıdan yediği golle 1-0 yenilerek kupaya el salladı. Denizlispor'un mağlubiyeti futbol dünyasında büyük şaşkınlık yaratırken, Yeni Amasyaspor adını gruplara yazdıran tek amatör takım olarak taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.
BAŞKAN URKAY: "PAHALI BİR DERS OLDU"
Denizlispor'un kupada Bölgesel Amatör Lig takımlarından Yeni Amasyaspor'a elenerek ve gruplara kalma şansını kaçırması camiada şok etkisi yarattı. Kupa dışı kalmanın çok önemli bir gelir kaybına yol açtığını söyleyen Başkan Süleyman Urkay, şunları söyledi:
"Sonuca üzülmüyorum. Futbolda her türlü sonucu alabilirsiniz. Ama rakibi küçümsemek affedilemez. Futbolcular ve teknik heyet, rakibi küçümsemenin bedelini ödedi. Bu yenilgiden eminim herkes gereken dersi almıştır. Elenerek ekonomik anlamda en az 500 bin TL gelirden olduk. Bu yenilgi Denizlispor açısından pahalı bir ders."
"KONDİSYON EKSİKLİĞİMİZ VAR"
Taraftarlar sosyal medyada Denizlispor'un Yeni Amasyaspor'a elenmesine yoğun tepki gösterirken, sahaya çıkardığı kadro nedeniyle eleştirilen teknik sorumlu Ali Tandoğan, maç sonu değerlendirmesinde kondisyon eksikliğine vurgu yaptı. Ali Tandoğan, "Kazanmak istediğimiz bir maçtı. Sahaya sürdüğümüz futbolcular arasında ligde sürekli oynayanlar da vardı, az süre alanlar da. Takımın kondisyok eksiği var. Bunu gördük. Eksikliklerimizi en kısa sürede gidereceğiz" dedi.
Öte yandan dün gece geç saatlerde Denizli'ye dönen yeşil siyahlı ekip Altınordu maçının hazırlıklarına başladı.