GÖZTEPE'nin Ziraat Türkiye Kupas'nda Bölgesel Amatör Lig takımlarından Cizrespor'a deplasmanda 2-0 yenilerek elendiği maçta yaşanan olaylar, Meclis gündemine taşındı.
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, PKK'nın müsabakaya müdahale ettiğini ileri sürerek, "Cizre'de önce Aydınspor 1923, ardından Göztepe'nin başına gelen olaylar, PKK'nın tehcir politikalarıdır. Terör örgütünün müdahale ettiği maç iptal edilmeliydi. Yaşanması muhtemel faciayı Göztepeliler'in sağduyusu önledi" ifadesini kullandı. Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamı başta olmak üzere sorumlular için soruşturmaların başlatılmasını isteyen Çıray, "Cizrespor-Göztepe maçı futbol tarihimizin en korkunç faciasıyla noktalanacaktı. İktidarın, maçın Cizre'de yapılmasında ısrar etmesi skandal değil, cinayete teşebbüstür. Futbol Federasyonu maçı geçersiz sayarak, Cizre'yi kupadan diskalifiye etmelidir" değerlendirmesinde bulundu.
Aytun Çıray'ın İçişleri Bakanı Efgan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay'ın cevaplaması için verdiği soru önergesi şöyle:
"Maçlardan önce okunan İstiklal Marşı esnasında Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamı'nın marşa katılmak bir yana, ayağa bile marşın bitimine 30 saniye kala kalktıkları doğru mudur? 24 Eylül 2014'te yapılan Cizrespor-Aydınspor maçında İstiklal Marşı'nın söylenmemesine, bölücü örgüt ve lideri adına gövde gösterisi yapılmasına, Aydınsporlu futbolcuların, 'Hayatımızı kurtarmak için maçı kaybettik' dedikleri türden ağır bir saldırı altında maçı gerçekleştirmiş olmalarına rağmen, Cizrespor- Göztepe maçının tarafsız bir sahada oynanması için TFF'ye neden telkinde bulunmadınız? Göztepelilerin güvenliklerini gerektiği şekilde sağlayamayan sorumlular hakkında hangi işlemleri yaptınız? Göztepe'nin ve Aydınspor'un uğradıkları mağduriyeti telafi etmeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsunuz hangi işlemleri yapacaksınız?"