ÇAYKUR Rizespor’un geçen sezon Sparta Prag takımından transfer ettiği Kamerunlu forvet oyuncusu Leonard Kweuke, 2 sezondur takımın en fazla gol atan oyuncusu unvanını kimseye kaptırmıyor.
Çaykur Rizespor formasıyla bu sezon 28 maça çıkan Kweuke, 8’i deplasmanda olmak üzere 12 kez fileleri havalandırdı. Takımının attığı 40 golün 12’sini kaydeden başarılı forvet oyuncusu, gözünü şimdi yeni bir rekora dikti. Geçen sezonu 28 maçta 11 golle kapatan Kweuke, yeşil mavili takımın bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu olan Ganalı Emmanuel Tetteh’in 13 gollük rekoruna gözünü çevirdi.
2000-2001 sezonunda Çaykur Rizespor formasıyla 13 gol kaydeden ve kulüp tarihinin bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncusu olan Tetteh’in rekoruna Galatasaray maçında atacağı gollerle önce ortak olmak, sonra da öne geçmek için mücadele edecek olan Kweuke, "Çaykur Rizespor formasıyla her geçen sezon performansımı yükseltiyorum. Amacım kulüp tarihine geçmek" dedi.
Çaykur Rizespor bu sezon Kweuke’nin attığı gollerle Eskişehirspor, Medicana Sivasspor ve Suat Altın inşaat Kayseri Erciyesspor karşısında 3’er puan, Balıkesirsporve Torku Konyaspor karşısında ise 1’er puan aldı. Kamerunlu forvet böylece takımına kazandırdığı 11 puanla kümede kalınması yönünde büyük katkı sağladı.

FOTOĞRAF