ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman'ın Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş'a attığı penaltı golüyle takımını galibiyete taşıyan Lualua'nın kaptan olarak sahaya çıkmasına izin vermediği ortaya çıktı.
Süper Ligde 4’üncü haftada oynanan Bursaspor maçı sonrasında dönemin teknik direktörü Mehmet Özdilek tarafından kadro dışı bırakılan Troser Romano Lualua, 9 hafta A-2 takımıyla antrenmanlara çıktı. Yönetim, Mehmet Özdilek ile yollarını ayırmasından sonra futbolcusunu affetti.
Yeni teknik direktör Hikmet Karaman’ın geçen hafta Trabzonspor deplasmanında oyunun son bölümünde şans verdiği Lualua, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile oynanan maçta ilk 11’de forma şansı buldu, penaltı golüyle takımına galibiyeti kazandırdı.
KAPTANLIK PAZUBANDI SON ANDA DEĞİŞTİ
Çaykur Rizespor'da Kıvanç ve kaleci Serkan’dan sonra 3’üncü takım kaptanı olan Lualua'nın Beşiktaş karşısındaki karşılaşmada iki oyuncu olmadığı için sahaya kaptan olması gündeme geldi. Ancak son anda teknik direktör Hikmet Karaman’ın kararı ile Lualua’dan alınan kaptanlık kaleci Aykut’a verildi. Hikmet Karaman, bu konuda şunları söyledi:
"ÖZDİLEK’E SAYGISIZLIK OLURDU"
"Lualua önemli bir oyuncu. Çaykur Rizespor'a gelmeden önce oynadığı Kardemir Karabükspor'da da kadro dışı kalmıştı. Burada da benzer durum yaşandı. Ben gelmeden önce yönetim affetmişti. Maç eksikliği var. Beşiktaş karşısında 90 dakika oynadı. Takımın kaptanıydı ama ben Mehmet Özdilek'e saygısızlık olmasın diye kaptan olarak sahaya çıkarmadım."
"KUPA GALİBİYETİ GÜVEN VE MORAL VERDİ"
Kupa galibiyeti ve liderliğin güzel olduğunun ancak ligde kendilerini çok kritik bir maçın beklediğini ifade eden Hikmet Karaman, şöyle devam etti:
"Süper Lig lideri Beşiktaş'ı mağlup ederek grupta lider olmak takıma büyük bir güven ve moral kazandırdı. Kupa maçını unutup lige konsantre olmamız lazım. Yeni bir teknik heyetin gelmesi ile birlikte oyuncularımla yeni bir felsefeyi ortaya koymanın uğraşı içindeyiz."

FOTOĞRAFLI