CAS, UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndan(CAS) Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'a da kötü haber geldi... 28 Ağustos tarihinde Fenerbahçe'nin 2 yıllık men cezasını onaylayan CAS, şimdi de siyah beyazlı takımın 1 yıllık cezasını onadı... Bu karar nedeniyle Beşiktaş, turu geçmesine rağmen bugün saat 14:00'te yapılacak olan UEFA Avrupa Ligi kura çekimine katılamayacak...

Beşiktaş'ın yerine Tromsö gidiyor

CAS'ın Beşiktaş'ın itirazını reddetmesinin ardından siyah-beyazlıların elediği Tromsö, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

AV. EMİN ÖZTÜRK CAS'IN KARARINI YORUMLADI

'Kuraya gelmeyin'

UEFA dün gece CAS’tan gelecek kararı beklemeden Beşiktaş’a mesaj gönderdi, “Kuraya gelmeyin, bizden haber bekleyin” dedi. Aynı mesaj, bir gün önce Fenerbahçe’ye de gelmiş, bunun sonrasında da, UEFA’nın kararı CAS tarafından onanmıştı.

Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) bugün gelecek yanıtı meraklı şekilde beklemeye başladı. UEFA, CAS’ın kararının ardından siyah-beyazlıların kaderini belirleyecek.

Ancak dün Tromsö maçı oynanırken UEFA’dan gelen mesaj, Beşiktaş Yönetimi’nde moralleri bozdu. Turu geçmeleri nedeniyle kura çekimine gitmeye hazırlanan Beşiktaşlılara, “Gelmeyin, bizden haber bekleyin” mesajı iletildi. Aynı mesaj bir gün önce de Fenerbahçe’ye iletilmiş, bunun ardından CAS’tan kötü sonuç gelmişti.
Skyturk360 Televizyonu’na yaptığı konuşmada CAS sürecine değinen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Suçlu olduğumuzu hiçbir zaman düşünmedim. Beşiktaş, Türkiye’nin en köklü ve en dürüst camiası. Şanlı ikinciliklerle övünen bir kulübümüz var. Bu yüzden aklanacağımıza inanıyorum” dedi.
Futbol komitesiyle görüşmelerin devam ettiğine dikkat çeken Başkan Orman, “Sol kanat oyuncusuyla ilgili görüşmeler için 5 Eylül’e kadar vaktimiz var. Ama burada önemli olan nokta menfaatimize ve bütçemize uygun oyuncu almaktır. Sırf almış olmak için oyuncu almayacağız” dedi.