Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 5. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmeye başlandı.

Önceki 4 duruşma ise Silivri'de görülmüş ve 401 sayfalık iddianame okunmuştu. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi.

Olgun Peker savunmasına başladı

Aziz Yıldırım duruşmada rahatsızlandı

Duruşma Salı, Perşembe ve Cuma günü de görülecek. ilk önce tutuklu sanık Olgun Peker ile bağlantılı sanıklar savunma yapması, daha sonra tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile bağlantılı sanıkların savunmalarının alınması bekleniyor.

Mahkeme heyetinin bugün görev ve yetkisizlik taleplerini, 24 Şubat Cuma günü de tahliye taleplerini değerlendirmesi bekleniyor.
Avukatların görevsizlik ve yetkisizlik taleplerini ilettikleri belirtildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI


Duruşmanın Çağlayan'daki adliyenin en büyük duruşma salonu olan 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülüyor. Adliye önünde de yüzlerce Fenerbahçe taraftarı sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Dava öncesinde adliye çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi ve spor polisinin önlem aldığı görüldü. Adliyenin etrafı bariyerlerle çevrildi. Adliye içinde davanın görüleceği zemin katta da geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Duruşma salonunun bulunduğu kata asansörlerin iniş ve çıkışları iptal edilirken, salona gidilebilen merdivenler de giriş yasaklandı. Girişler sadece ana koridordaki girişten yapıldı . Burada da duruşmayı izleyici olarak girecekler ve basın mensuplarının isimleri kayıt altına alındı.