ANKARA /

Uluslararası Buz Hokeyi Ankara Turnuvası'nda Türkiye'yi 8-1 yenen Gürcistan milli takımı şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvada ikinciliği Türkiye elde ederken, galibiyeti bulunmayan Bosna Hersek üçüncü sırada yer aldı.

Ankara Spor Salonu (ARENA) Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun girişimi ve Spor Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle tarihinde ilk kez buz hokeyi karşılaşmalarına ev sahipliği yaptı.

TBHF'nin 25-27 Haziran tarihleri arasında düzenlediği üç gün süren Ankara Turnuvası'nın son gününde Bosna Hersek'i farklı mağlup eden iki takım Türkiye ile Gürcistan şampiyonluk için karşı karşıya geldi.

İlk periyot başa baş bir mücadeleye sahne olurken 1-1'lik eşitlik vardı. Genç buz hokeycilerinden oluşan Türk milli takımı Gürcistan'ın ardı ardına gelen gollerine karşılık veremeyince 2. Periyot sonunda 8-1 yenik duruma düştü. 3. Periyotta da taraflar gol atamayınca karşılaşmayı 8-1 kazanan Gürcistan turnuvada 1.'liği elde etti.

Uluslararası Buz Hokeyi Ankara Turnuvası'nda şampiyon olan Gürcistan milli takımına kupa ve madalyalarını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay ve Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun eski başkanlarından Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci birlikte verdiler.

Şampiyonada ikinci olan Türk milli takımının sporcuları ise, kupalarını ve madalyalarını Spor Genel Müdür Yardımcıları Murat Kocakaya ve Ömer Altunsoy'un elinden aldılar.