BURSA Büyükşehir Belediyesi, Bursaspor kulübüne kalıcı gelirler yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi şirketi Burfaş ile Bursaspor kulübü arasında, 'Bursaslılar, Bursaspor pastası yiyor, geliri ile takımına destek oluyor' sloganıyla başlatılan kampanyanın imza töreni Bursaspor Kulübü’nün Özlüce Tesisleri’nde yapıldı.
İmza törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Burfaş Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş ile futbolculardan Volkan Şen, Ozan İpek, Ozan Tufan, Şamil Çinaz, Şener ve Ertuğrul katıldı.
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Güçlü bir Bursaspor oluşması için bu kentte yaşayan herkesin Bursaspor'a sahip çıkması gerekiyor. Bursaspor kentimizin lokomotifi. Bir dünya markası. Yeni yaptığımız stat Bursaspor’a ayrı bir sinerji katacak. Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturmak lazım, Bursaspor bu kentin gözbebeği ve sembolü. 25 sanayi bölgemiz var. Herkesin kulübe katkı koyma zamanı geldi de geçiyor. Güzel bir hava yakalandı. Gücümüzü artık güçlü Bursaspor için kullanmalıyız. Bu kentte yaşayan herkes Bursaspor için harekete geçmeli. Burfaş'ın yaptığı gibi kaynaklar yaratılırsa, kulüp rahatlar, futbolcuların alacakları ödenir ve başarı gelir" dedi.
BEŞİKTAŞ'IN 15 YILI İPOTEK ALTINDA
Bursaspor'a yeni stadı para ödemeden kazandırdıklarına dikkat çeken Recep Altepe, "Beşiktaş Kulübü kendi imkanlarıyla stadını yapıyor. Kulübün gelecek 15 yılını teminat altına koydu. Biz ise sıfır maliyetle yaptık" diye konuştu.
VAKIFKÖY 49 YILLIĞINA KULÜBÜMÜZÜN OLDU
Daha sonra konuşma yapan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ise "Bursa Büyükşehir Belediyesi sürekli bizim yanımızda. Pasta olayı küçük gibi görünsede, kent sahiplendiğinde kulübe hatırı sayılır bir gelip sağlanmış olur. Benzinlik olayında büyük destek gördük. Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri ni bugün 49 yıllığına tapusunu elimize aldık. Ayrıca Besaş ile bir ayran projemiz olacak. Bize verdikleri katkı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve tüm belediye başkanlarına, valimize teşekkür ediyorum" dedi.
GÜNEŞ: PASTA BAHANE KEYİF VERMEK GÜZEL
Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş ise imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bursa bana Türkiye'nin dördüncü değil en büyük bir iki kentinden birisi. Her şey var. Onları harekete geçirmek önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız kentin sorunlarını, Kulübümüzün başkanı ise kulübün sorunlarını çözüyor. Evet maddi sorunlar var. Ancak futbolcular, tarlaya ekilen ürünü yeşertmek için çaba harcıyor. Meyveyi alıp herkes yemek için kucaklaştı. Önemli olan bence budur. Ben Bursaspor’un geleceğinin parlak olduğunu görüyorum. Maç oynarken, taraftarımızı mutlu etmek, keyifle maçı izlemesini sağlamak istiyoruz. Pastayı bir cafe de de yiyebilirsiniz. Ancak önemli olan pastayı yerken keyif alabilmek. Biz işimizi yapmak istiyoruz. Bunun içinde kadromuzu korumak ve yeni oyuncular almak istiyoruz. Bunun içinde destek bekliyoruz."

FOTOĞRAF