Engin ANAK/ALANYA(Antalya),() - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası 70 ilden 1450 sporcunun katılımıyla başladı.
Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Atatürk Spor Salonu'nda erkeklerde 68, kadınlarda 53 ve artı 73 kilo müsabakalarıyla başladı. Toplam 70 ilden 550'si kadın 1450 sporcunun katıldığı şampiyona 13 Ocak'ta tamamlanacak. Şampiyona yarın erkeklerde 58, kadınlar 49 ve 67 kilo mücadeleleriyle devam edecek.
'ÖNEMLİ AYAK'
Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Tekvando Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydın Akpınar, Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nın 2016 yılı içerisinde yapılacak olan faaliyetler için büyük önem arz ettiğini söyledi. Burada alınacak sonuçların şubat ayında Antalya'da yapılacak Turkish Open müsabakalarına katılacak sporcuların seçimi olduğunu kaydeden Aydın Akpınar, "Büyükler Avrupa Şampiyonası'na katılacak milli takım oyuncularının seçilmesi anlamında önemli bir ayak" dedi.
'OLİMPİYAT İSİMLERİ BELİRLENDİ'
Olimpiyatlara katılacak olan isimlerin de bu şampiyonada belirlendiğini aktaran Aydın Akpınar, "2016 yılı içerisinde gerçekleşecek olimpiyatlara katılacak iki isim Servet Tazegül ve Nur Tatar olarak belirlendi. Gelecek hafta İstanbul'da yapılacak olimpiyatlar ve Avrupa kıtası seçimlerinde iki sporcu daha olimpiyatlara katılma hakkı elde edebilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAF