BURSASPOR'un altyapı ve futbol okulundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Turan, "Bursaspor’un durumu ne olursa olsun altyapı bizim için çok önemli. En büyük yatırımları buraya yapmamız gerekiyor" dedi.
Yeşil beyazlı kulübün Vakıfköy Tesisleri’nde yapılan çalışmalar ve düzenlemelerle ilgili bilgiler veren Ali Turan, şunları söyledi:
"Öncelikle Başkanımız Recep Bölükbaşı’na teşekkür etmek istiyorum. Görev dağılımı yapılmadan önce Vakıfköy Tesisleri’nde çok fazla iş olduğunu ve bu tesisin Bursaspor için önemli bir yer olduğunu ve bu işleri başarabileceğimi söyledi. Her zaman desteğini esirgemeyeceğini belirtti. Tesislerle ilgili ne istediysem bana hep yardımcı oldu. Tesislerimizde bazı tahribat gören alanlar vardı. Yönetim kurulu olarak onları düzenledik. Bazı tadilatlar yaptık. Çevre düzenlemesinde değişiklikler yaptık. Tabelamızı "Futbol Akademisi" olarak değiştirdik. Soyunma odalarında bazı değişiklikler yaptık. Yeni soyunma odaları ekledik. Çocukların kaldıkları yatak odalarını düzenledik. Yıldırım Belediye Başkanımız üst sahamıza ışıklandırma yapıyor. Bu ışıklandırmanın önemi çok fazla bizim için. Liseye giden öğrencilerimiz olduğu için onlar kışın gece antrenman yapıyorlar ve bir tane ışıklı sahamız olduğundan o saha zarar görüyordu. Şuan iki sahada gece antrenman yapabilecekler. Tesisin çevresindeki istinat duvarını da Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali üstlendi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Diğer bölümlerle ilgili tüm tadilat ve yenileme çalışmaları kulübümüz tarafından yapılıyor. Tesisimizle ilgili başka bir sorunumuz yok. Çocuklarımızın en güzel ortamda çalışmaları için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."