BURSASPOR'un başarılı futbolcusu Aziz Eraltay kulübün resmi dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Aziz, "Aklımda sadece Bursaspor'a dönmek vardı" dedi. 
4 sene Melbourne Heart forması giydikten sonra 2013'te Bursaspor'a transfer olan Aziz, yeşil beyazlılarda forma şansı bulamadı ve eski takımına kiralık olarak döndü. Bu sezon takıma yeniden geri dönen Aziz, teknik direktör Şenol Güneş'in verdiği ikinci şansı iyi değerlendirdi ve takımın vazgeçilmezi haline geldi. İlk geldiğinde çok fazla forma şansı bulamadığını söyleyen Aziz, "Zaten devre arası transfer olmuştum. Takım çok iyi gidiyordu o dönemde. Futbolda zor bir şeydir takım iyi giderken o kadronun içine girebilmek. Benim için en iyi şey geri dönmek ve futbol oynayıp kendimi geliştirmek olacaktı. Bursaspor'a gelince 6 ay maç oynamadım. Sadece antrenman yaptım. Bu da bir futbolcu için çok zor bir şey. O nedenle en iyi olanı yaptım ve geri giderek futbol oynadım. Kendimi geliştirmem için bunu yapmam gerekiyordu. Daha iyi, daha güçlü ve kendini geliştirmiş olarak Bursaspor'a dönmeyi hedefledim kendime. Aklımda sadece bu vardı. Avustralya'ya döndüğümde eski takımımda 1 sene oynadım. 26 maç yaptım. Orada Türkiye'den birkaç hafta önce bitmişti lig. Ben de beklemedeydim ve Şenol Hoca kampa çağırdı. Hoca beni tanımıyordu. Ama bu bir şanstı benim için. Kamp çok güzel geçti. Benim Bursaspor'daki ilk kampımdı. Takımla, yeni oyuncularla tanışmak adına da çok faydalıydı benim için" dedi.
HOCAMI DİNLİYORUM
Kampta, antrenmarlarda, Avrupa maçında oynadığı futbolla dikkatleri bir anda üzerine toplayan Aziz, "Avustralya'ya döndüğümde çalışmam gerektiğini biliyordum. Bunun için çalışma programımı yükselttim. Bursa'da antrenmanların nasıl olduğunu biliyordum, zaten lig daha üst düzeydi. Kendimi geliştirmem gerektiğinin farkındaydım. Bu ligde oynamak istiyorsam daha fazla idman yapmalıydım. Ben de bunu yaptım. Kendime orada program yaptırdım. Değişik hocalarla konuştum. Aklımda hep Türkiye Ligi'nde oynamak ve Bursaspor'da forma şansı bulmak vardı. Böyle motive ettim kendimi. Ben her gün antrenmanda kendimi daha fazla geliştirmeye uğraşıyorum. Hocamı dinliyorum, onun ne istediğini anlamaya çalışıyorum. Sonuçta ilk 11'i hocamız seçiyor. Ama kendini ne kadar gösterebilirsem ve her gün antrenmanda daha iyi olabilirsem daha çok şansım olacağını düşünüyorum. Benim için her gün üzerine koyarak gitmek önemli. Hocamız çok büyük bir isim. Onu dünya tanıyor. Benim için Şenol Hoca'nın öğrencisi olmak çok mutluluk verici bir şey. Bunu bir şans olarak görüyorum. Beni 2 maçta oynattı. Şenol Hoca gibi bir isimden forma almak kolay değil diye düşünüyorum. Antrenmanlar çok iyi. Oyuncular Şenol Hoca ile çok iyi iletişim içinde. İyi çalışıyoruz. Herkes forma istiyor ve bunun için kendini göstermeye uğraşıyorlar. Beni kampa çağırdığını öğrendiğimde heyecanlandım. Geçen sene kampa bile gitmemiştim. Ama Şenol Hoca beni tanımadan kampa götürdü, bu mutluluk verici ve çok değerli. O şansı bulduğum için çok mutluyum" diye konuştu.
ŞAMPİYONLUK BENİ ÇOK ETKİLEDİ
Bursaspor'daki hedeflerini açıklayan Aziz, "Benim hedeflerim tabi ki var. Ama en mühimi önce takım iyi gitsin. Kendi açımdan da sürekli forma giymek ilk hedefim. Ligi iyi bir yerde bitirmek ve Avrupa'ya gitmek de takım olarak hedefim. Hepimizin gönlünde şampiyonluk yatıyor. Bu en zor şey, kolay olmadığını biliyorum. Ama hedefi büyük tutmak gerektiğini düşünüyorum. Burada şampiyonluk yaşamayı çok isterdim. İnşallah kısmet olur. Videoları izledim. Şampiyonluk görüntüleri beni çok etkiledi. Kim istemez ki böyle bir şey? Her futbolcuya nasip olmaz. Küçük yaş gruplarını saymazsak ben de böyle bir sevinci henüz yaşayamadım. Her şeyden çok isterim. Ben Avustralya'da milli oldum. Dünya Kupası'nda kadroda yoktum. Ama gelecek sene Asya Kupası var. İnşallah kulübümde güzel bir sezon geçirirsem, -ancak benim için önce kulüp futbolu geliyor- tabi ki milli formayı giymek isterim. O da futbolcu için büyük bir hedeftir. Bursaspor iyi gider ve ben de güzel bir sezon geçirirsem Asya Kupası'na çağırılmayı isterim" şeklinde konuştu
MARADONA'NIN GÖRÜNTÜLERİNİ İZLERDİM
Kendisine örnek aldığı futbolcuları açıklayan Aziz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Küçüklükten beri Maradona'yı beğeniyordum. Babam beğendiği için büyürken hep onun maç görüntülerini izlerdim. Cristiano Ronaldo'yu çok takip ediyorum. Aynı pozisyonda değiliz belki ama kendine nasıl bakıyor, nasıl oynuyor takip ediyorum. Patrice Evra var beğendiklerim arasında. O tabi ki benim mevkiimde. Manchester'da oynarken nasıl oynadığını takip ediyordum."
LİGDE KOLAY MAÇ YOK
Ligin ilk haftasında oynayacakları Galatasaray maçına da değinen Aziz, "Ligde bence hiç kolay maç yok. Galatasaray tabi ki ligde güçlü takımlardan biri. Ama sahamızda oynayacağız. İnşallah o tarihe kadar güzel bir hazırlık dönemi geçirir ve iyi bir maç çıkarırız. Ligin sonunda üst sıralarda yer alırız umarım. Kadromuz iyi. Hocamız bize, biz de ona inanıyoruz" dedi.