BURSASPOR teknik direktörü Şenol Güneş, "Alacağımız birkaç galibiyet, bizi daha iyi hale getirir" dedi.
Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında önce Mersin İdmanyurdu maçıyla ilgili değerlendirmede bulunan Şenol Güneş, şunları söyledi:
"Rakibimiz ilk maçından dördüncü maçına olan dönem içinde takım uyumunu geliştirdi ve iyi sonuçlar aldı. Çok değişiklik var ama uyumulu bir takım. Yabancıları fazla olan bir takım. Mersin İdmanyurndu, 7 puanla şu an bizim üzerimizde. Beşiktaş maçında da bölüm bölüm iyi oynadı. Son maçına baktığımızda daha takım oyunu oynayan, pas yapabilen takım. İyi oyuncuları var. Aldığı yabancı oyuncular da uyum sağladı. Çalışkan ve dürüst bir hocaları var. Sezona başlayan takımlar içinde iyiler arasında. Eşik atlamak için iyi maç olacak. İki maç sahamızda kaybetmemiz bize zarar verdi. Geçen maçı değil gelen maçı düşünmeliyiz. Mersin maçını kazanınca neler kanacağımızı biliyoruz. Kazanmak isteyen iki takımın ortaya güzel futbol koyacağını biliyorum." 
"TAHMİN EDİLENİN DIŞINDA SONUÇLAR ALINIYOR"
"Lige baktığımızda tüm takımlar için tahmin edilenin dışında sonuçlar alınıyor" diyen Şenol Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un beklenenin altında oynaması, alt sıralarda olması beklenen takımların aldığı sonuçlarla ligin sezon başında sonuçların ne olacağını kestirilemez hale getirdi. Üst sıraları zorlayacak çok takım olabilir. Sabırla çok çalışmak durumdayız. Her maç çok önemli. Fikstür görüntümüz olumsuz olmasına rağmen, bu olumsuzluğu dışarıda aldığımız 2 maç puan ve moral olarak katkı yaptı. Mersin maçında bunu devam ettirebilirsek önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Tüm oyuncularımın niyetleri iyi. Birlikteliğimizin sahaya yansıdığını görüyorum. Sonuç olarak yansırsa katlayarak gider. Mersin maçında oyunun ve sonucun iyi olması bizi daha güçlü kılacaktır. Sonuçlar ne olursa olsun doğrulara devam edeceğiz. Sıralamada bulnuduğumuz yerden yukarıya çıkmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var." "CIVELLI DIŞINDA EKSİK YOK"
Takımın son durumu hakkında bilgi veren tecrübeli Şenol Güneş, daha sonra şöyle konuştu:
"Çaykur Rizespor maçı sonrası cezalı oyuncumuz yok. Sakatlanan oyuncularımız vardı. Volkan, Serdar, Ozan İpek, Harun vardı. Antrenmana katıldılar. Daha ciddi boyutta olan Civelli var. Onun durumuna bugün yeniden bakacağız. Bakambu geçen maçta hafif sakatlığı vardı normal antrenmana dün katıldı. Ciddi olarak Civelli görünüyor. Onun dışında eksiğimiz yok. Motivasyonumuz cuma günü oynanacak Mersin İdmanyurdu maçını kazanmak üzerine olacak. Mersin'de daha önceki senelerde Mersin İdmanyurdu'nun oynayacağı sahada oynayacağız. Karar verilmesi önemli. En azından maçtan iki üç gün önce vermediler. Perşembe günü gidiyoruz. Bayramdan önce inşallah bayramı yaşarız."
"BİZİ DAHA İYİ HALE GETİRİR"
Şenol Güneş, "Sezon başında, gerek futbolcularım, gerekse camia oynanan futboldan zevk alacak' demiştiniz. Şu an Bursaspor yüzde kaçını oynayabiliyor?" sorusuna şu cevabı verdi:
"İlk antrenmanla bugünkü antrenman arasında yüzde yüz fark var. O günkü antrenman anlayışı bugün çok daha iyi. Oyuncu da bunu zamanla anlıyor. İyiye gittiğimizi söyleyebilirim. Sonuçlar ne olursa olsun doğru düşünceyi devam ettireceğiz. Bunlarda yılma yok. Direneceğiz. Seyircinin zevk alacağı, daha coşkulu olacağı, daha fazla pozisyon ürettiğimiz dönemler gelecektir. Bunun üzerine koyabildiğimiz takım olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçların da katkı yaptığını düşünüyorum. Kazanılan maç sonrası tatmin, mutluluk yaşarsınız. Alacağımız bir kaç galibiyet bizi daha iyi hale getirir. Seyircinin de oynadığımız futboldan olumlu eleştiri aldığımızı söyleyebiliriz. Bu bizi tatmin etmez. Değerlerimizin tümünü ortaya koymak durumundayız. Henüz o aşamaya gelmedik."
"TECRÜBELİ OYUNCU İYİ ŞEYLER KATMALI"
Şenol Güneş, bu arada Civelli ve sol kanat oyuncusu Aziz Eraltay hakkındaki soru üzerine şunları söyledi:
"Civelli daha iyi durumda. Daha az hata yapmaya çalışıyor. Agresifliği daha düzeldi ve olumlu görünüyor. Tecrübeli oyuncu olarak iyi şeyler katmalı. Her oyuncunun artıları eksileri olacak. Şu an itibariyle onunla ilgili olumsuz bir düşüncem yok. Aziz Eraltay da şu an olumlu gidiyor. Görevini yapıyor. Görevini yapıyorsa benim de konuşacak bir şey kalmıyor. Bizim işimiz düzeltmek. Mevcut iyi gidiyorsa gitsin." 
"OLUMSUZ GÖRMÜYORUM"
Şenol Güneş,"Kulübenin katkısını nasıl görüyorsunuz" şeklindeki soru üzerine de şöyle dedi:
"Beşiktaş maçında giren oyuncular iyi niyetliydi. Yorgunluk var diye yerine koyduğumuz oyuncular olur. Holmen'in bize çok şey katacağını düşünüyorum. Olumsuz görmüyorum. Traore'de bir dalgalanma var. Antrenmanda çalışıyor ama sonradan girmede katkı olarak fazla kullanamadı. Kenarda oyuncularımızı değerlendiriyoruz. Oynayanlar için de aynı şey geçerli. 5-6 maç oynayıp yarın oynamayan oyuncular olabilir. Kenardan katılımıyla takımı daha üst seviyeye çıkaran oyuncu olduğunu söyleyemeyiz."
"EKSİKLERİNİ GİDERMESİ GEREKİYOR"
"Enes Ünal'ın şansını nasıl görüyorsunuz?" sorusuna Şenol Güneş, şu karşılığı verdi:
"Tartışmalar oyuncular üzerinden fazla yapıyoruz. Bilgi açısından genelde konuşabiliriz. Enes yetenekli bir oyuncu. Yaşına göre önde bir oyuncu. Ama şu an ligde tarz olarak eksikleri var. Yoksa işi zor. Güç olarak demiyorum. Rakiple boğuşma olarak diyorum. Bu maçta onu koyacaktım, son anda vazgeçtim. Fernandao'yu aldığım zaman söylüyorum. Normalde onun girmesi gerekiyor. Bazı eksikleri var. Eksiklerini gidermesi gerekiyor. Sertliğe karşı cevap vermesi çok önemli. Yaşına göre çok özellikleri var ama şu an koyduğumuz oyunlarda beklediğimin altında oynadı. Sahaya koyup bekleyelim daha iyi olsun diyecek durumda değiliz." 
"GOL KRALI OKAN'I 2 YIL ALMADIM"
"Milli Takım'a daha önce Ozan Tufan çağırıldı. Fatih Terim'in sizinle görüş alış verişi var mı? Kaç oyuncunun çağırılmasını bekliyorsunuz" şeklindeki soruya Şenol Güneş, şöyle cevap verdi:
"Hepimizin milli takımı. Yetkilisi ve sorumlusu Fatih Terim. Bizim söyleyecek bir şeyimiz olmaz. Biz oyuncularımızı eğitir ve yarıştırırız. Birey olarak da güçlü karakterde olmasını isteriz. Milli takım antrenörü bizim en iyi oyuncumuzu almasa bile bizi rahatsız etmez. Ben o konulara fazla girmem. Ben de o işi yaparken gol kralı olan Okan'ı 2 sene almadım. Daha sonra aldım, tamamen kaybettik. Milli Takım'da bizden oyuncu sayısının fazla olmasını beklerim, isterim. Hem Bursaspor'u yukarı taşısınlar hem de kendileri dünya çapında oyuncu olsunlar. Şu an Milli Takmı'la ilgili polemik olabilecek konulara girmek istemem."
"YARIN OLA HAYROLA"
Şenol Güneş, "Fernandao ile Josue kiralık. Bu futbolcuların bonservislerinin alınması ile ilgili yönetime rapor sunacak mısınız?" sorusu üzerine şöyle sdedi:
"Bizde 3 yıllık mukavelesi olan oyuncular var. Gitmesini beklediğimiz oyuncular var. Yarın ola hayrola. Burada birlik çok önemli. Takım olgusunu daha oluşturamadık. Bu 11 kesin 11 değil. Herkes bu kadroya girip çıkabilir. Bu takım hepimizin takımı. Ben sadece taşları yerine koymaya çalışıyorum. Bu böyle olur. Sihirbazlık işi değil. Basit düşünürsek işimiz kolay." 
"KADROYU FEDERASYON YAPIYOR"
Şenol Güneş, yabancı sınırlaması konusunda şu görüşü savundu:
"Kadroyu antrenör yapmıyor ki. Federasyon yapıyor. Stoper alacağım ama bu yabancı. Yerli alırsam yabancı giremez. Ya 8'i serbest bırak ya 5 tane al. Ben sahada taktik idman mı yapıyorum problem mi çözüyorum belli değil. Sen düşündüğünü değiştiremiyorsun. O sana değiştirtiyor. Bu kuralı niye koyduk. 5+3+1. Bu +1 ne işe yarar bize öğretsinler. Ya 5, ya 6, ya 7 olsun. Bunu değiştirmekte yarar var. Kurallar sezon başında alınır ama saçma bir uygulama. Ya hiç yabancı glemesin, ya sayı belirlensin. Benim için yabancı, yerli yok. Oyuncu var. Ne veriyorsa o sahada. Formasına, oyununa bakıyorum." 

FOTOĞRAF