Cemal EKENTOK/ BURSA, () - BURSASPOR Kulübü’nün mayıs ayında yapılacak olan olağan genel kurul öncesinde Divan Başkanlık Kurulu toplantısı Özlüce Tesisleri’nde yapıldı. Yeni dönemde görev almayacak olan Başkan Kadir Şankaya’nın yönettiği kurula katılım yoğun oldu. Başkan Recep Bölükbaşı olağan genel kurulun 7 veya 16 Mayıs’ta yapılacağını ve başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Yeterli çoğunluğun sağlanması üzerine, geçtiğimiz günlerde vefat eden Divan Kurulu üyeler Mesut Ağrak, Fehmizat Bayraktar, Erdal Çolak ve Erdoğan Ağırbaşlı için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
ŞANKAYA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, “Yeni dönemde aday olmayacağımı açıklamıştım. 4 dönem bu mevkiye layık görüp seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” derken göz yaşlarını tutamadı.
Daha sonra Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı yaptığı konuşmada, "Kadir Şankaya’nın Atatürk Stadı Şeref Tribünü’ndeki yerine yaşadığı süre içerisinde oturacak. Onursal Başkanlık için ise yönetim kurulunun yetkisi yok. Bu görev için divandan gelecek önerilerini bekliyoruz” dedi.
Daha sonra Divan Başkanlık Kurulu’nda görev yapan üyelere görevinin sona ermesi nedeniyle anı plaketleri verildi.
Kulübün mali durumuyla ilgili olarak Başkan Recep Bölükbaşı bilgi verdi. Bölükbaşı şunları söyledi: "Bende bu akşam Kadir amcamıza yapılan törenle duygulandım. Bugün divanda görev alan 4 abimizi ve eski futbolcumuz Mosheou’yu kaybettik. Hepsine rahmet diliyorum. Fenerbahçe ile oynadığımız maçta istenmeyen olaylar oldu. Protokolde otururken yönetime ve bana ağza alınmayacak kötü sözler söylendi. Bizde etten kemikteniz. Yapmamamız gerekenleri de yapıyoruz. Bunu Fenerbahçe camiasına bağlamıyorum. Fenerbahçe büyük kulüp. Onların hakeme ihtiyacı yok. Yenildik. Hocamı, teknik heyet ve futbolcularımı kutluyorum. Verdikleri mücadele Bursa’ya yakıştı. Herkes çok mutlu oldu."
BURSA YÖNETİMİN YANINDA OLSUN
Kupayı Bursa'ya getirmek için statın dolması gerektiğini söyleyen Recep Bölükbaşı, "Önümüzdeki ay kongre olacak. Adaylar olacaktır. Bursaspor her yıl kupalara zirveye oynamak zorunda. Bunu yapabilmek için büyük camialar ve bütçeleri olması gerekiyor. Bursa şehri Bursaspor’un yanında olursa, hayallerin hepsi gerçek olur. Kongre sonrası yeni başkan yönetim gelecek. Kim gelirse gelsin, Bursa onlara sahip çıksın. Futbolu tekrar temaşa, eğlenceli hale getirmemiz gerekiyor. Takımımız şuan altıncı. Daha farklı yerlerde olabilirdi. Tecrübesizliğimiz, üçüncü şahısların etkisi oldu. Dördüncü bitereceğimizi hedeflemiştik. Kupa finali Bursa’da oynanacak. Kupayı Bursa’ya getirmemiz gerekiyor. Bunun için stadı doldurmamız gerekiyor" dedi.
CAS’TAN KARARI BEKLİYORUZ
CAS'tan kararı beklediklerini söyleyen Bölükbaşı, "Avrupa için iki ceza almıştık. Birini bertaraf ettik. CAS’tan önceki yıllardan gelen ceza vardı. İhmalkarlığımız nedeniyle yürürlüğe girdi. Lozan’da CAS mahkemesinde 4 saatlik toplantı yapıldı. Bugün yarın olumlu bir cevap bekliyoruz. Olumlu olursa Avrupa kupalarına katılacağız. Ceza gelirse en azından cezamızı savmış oluruz. Detaylı mali durumu kongrede açıklayacağım. Basında söylenen yazılar rakamlar çok yüksek. Kulübün borcu 240 milyon TL yazılıyor. Bu günkü borç yazılanların üçte birinden daha az. Yani ödenmeyecek borç değil. Projelerimiz var. Stadımız Avrupa’nın en iyi 10 stadından birisi. Burada 200 milyon gelir hesaplanıyor. Bizim istediğimiz nitelikte değil. Avans istiyoruz vermiyorlar. Karımıza da onları ortak etmek istemiyoruz. Önümüzdeki günlerde kadromuzu kurup çalışmalar başlayacak. İsim hakkı, localar var. Tribünler, kapılar, otopark, işletme var. Başlı başına gelir. Gideri de çok olacaktır" ifadelerini kullandı.
MİNARELİ ÇAVUŞ’TAKİ ARAZIYI 17,5 MİLYON TL’YE SATTIK
Kulübün borçlarıyla ilgili bilgi veren Recep Bölükbaşı şu açıklamaları yaptı: "Bu sene kalıcı gelirler konusunda sağlıklı bir şey yapamadık. Sanayi bölgesinde arazimiz vardı. Onu değil, benzinliği satmak istiyorduk. Akaryakıt firmalarından teklif aldık ama, ürktüler. Benzinliği kendimiz yapacağız. Ruhsatını aldık. İstinat duvarının yapımı başlayacak. Burayı kiraya verebiliriz. Minareli Çavuş’taki yere gelirsek, 2005’ten itibaren sözleşmeler yenilenmemiş. Altyapılar birikmiş. 10 bina ve kiracılar var. Kiralar çok cüzi. Değerlendirme istedik. Bedava oturdunuz. Farkını alalım dedik. Hiçbiri yanaşmadı. Kulübü buradan ayda 540 bin lira geliyor. Ancak ödenmiyor. Birinin şuan 350 milyon borcu var. Ve itiraz ettikleri için çıkartamıyorsunuz. Futbolculara para ödemeniz gerekiyordu. Üç bankadan ekspertiz raporu yaptırdık. Onların verdiği değerin çok çok üzerinde sattık. 3 teklif aldık. En yükseğini veren arkadaşa verdik. Bu da 16 milyon TL. Küçük yer vardı. Oraya gece kondu kurmuşlar. Onu da sattık. UEFA denk bütçede gelirlerinizi sportif gelirleri dışını kabul etmiyor. Ancak benzinliği işletme olduğu için kabul ediyor. Bu yanmamış olsaydık. Bankaya yılda 2 milyon 200 bin TL faiz ödeyecektik. 17 milyonu bankanın kredisinden düştük. 17,5 milyona sattık. Bunu 540 bine bölersek 30 yıl yapıyor. Elimizden çıkartmamız gerekiyordu. Tüzüğe uygun yapmalıydık. Öyle de yaptık. Genel kurul bize alım ve satım yetkisi verdi."
BAŞKANLIĞA ADAYIM
Başbanlığa aday olduğunu söyleyen Recep Bölükbaşı, "Beyaz sayfa açalım. Kim hak ediyorsa gelsin. İstanbul takımlarının altında olan Bursa spor istemiyoruz. Yönetim Kurulumuzla 2 saatlik toplantı yaptık. Genel Kurullar transfer döneminde yapılıyordu. Sizlerin kararıyla 7 Mayıs’ta ilk kongreyi yapmak istiyoruz. İbrahim Yazıcı’nın 2. Ölüm yıldönümü. Anmada bulunacağız. Sanıyorum bu toplantıda çoğunluk olmaz. İkincisi 16 Mayıs’ta olacak. 48 yıl sonra şampiyon olduğumuz gündür. Anlamlı olmasını istedik. Yeni dönemde başkan adaylığına talimiz. Sizlerin oylarıyla bu göreve talibiz. Daha iyi bir Bursaspor sözü veriyorum" diye konuştu.
30 Nisan’da Başkan adaylarının başvuru yapması ve yönetim listelerini 5 Mayıs’ta, Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya tarafından açıklandı.

FOTOĞRAFLI