SPOR Toto Süper Lig'de 14'üncü hafta mücadelesinde Bursaspor, sahasında Trabzonspor ile yarın karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlılar, Bursa Atatürk Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi kazanmak ve ligde yeniden üst sıralara doğru tırmanmak istiyor.
BURSASPOR’DA 4 EKSİK VAR
Bursaspor’da, Cantone Karagümrük Ziraat Türkiye Kupası maçında kırmızı kart gören Traore ile, TFF Hukuk Kurulu’nun 2 maç ceza verdiği Josue Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda Cantone Karagümrük kupa maçında sakatlanan ve yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Serdar Aziz ile Karabükspor maçında sakatlanan Ethem görev yapamayacak. Diğer sakatların durumu ise yarın yapılacak kontrollerle netleşecek..
BÜLENT YILDIRIM YÖNETECEK
Bursaspor-Trabzonspor müsabakasını Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akın, Serkan Gençerler, Özgüç Türkalp ve Caner Ak yapacak. Müsabakanın 4'üncü hakemi ise Erdem İren. Karşılaşmayı yönetecek olan Bülent Yıldırım bugüne kadar Bursaspor’un 25, Trabzonspor’un ise 27 maçını yönetti. Yeşil beyazlılar bu maçlarda 12 galibiyet 8 beraberlik, Trabzonspor ise 12 galibiyet, 3 beraberlik, 12 yenilgi aldı. Bülent Yıldırım bu maçlarda Bursaspor lehine 4, Trabzonspor lehine ise 2 kez penaltı kararı verdi.
ÜSTÜNLÜK TRABZONSPOR’DA
İki takım arasındaki son 10 maçta Bursaspor, 2 galibiyet 4 yenilgi 4 beraberlik alırken 10 gol attı, kalesinde ise 15 gol gördü. 10 puan topladı. Yeşil beyazlılar son 6 lig maçında 2 galibiyet, 3 beraberlik 1 yenilgi sonrası 9 puan alırken, Trabzonspor 4 galibiyet, 1 beraberlik 1 yenilgi ile 13 puanı hanesine yazdırdı.