BURSASPOR-Medipol Başakşehir maçının hakemi Hüseyin Göçek'in tribüne gönderdiği Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun yerine basın toplantısına yardımcı antrenör Fuat Buruk katıldı. Buruk şunları söyledi:
KOLAY KART GÖSTERİLİYOR
"Bence güzel maç oldu. Biz yaklaşık olarak 1 saat on kişi oynadık. Ligdeki ilk beraberliğimizi 10 kişi ile aldık. Buna rağmen mücadeleyi kazanabilirdik. Çok basit goller yedik. Oynanan oyundan, futbolcularımızın verdiği mücadeleden memnunuz. Ancak maç içerisinde kartların bu denli fazla gösterilmesinden şikayetçiyiz. Bence oyuncuları oyunda tutabilmek önemli. Avrupa’da bu kadar basit kart gösterilmiyor. Hakemler orada oyunu oynatmayı ve futbolcuları sahada tutmaya özen gösteriyor. Böyle basit kartlar futbolumuz için iyi değil. Takımımızdan, seyircimizden, oyundan verilen mücadeleden memnunuz."
AVCI: MUHTEŞEM STAT OLMUŞ
Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, "Bursa kentine yakışan bir stat olmuş. Böyle statlar oyunun kalitelerini yükseltecektir. Türk futbolunun efsane futbolcularından Suat Mamat benim hocalığımı yapmış biriydi. Türk futbol ailesinin başı sağ olsun diyorum. Bursaspor ligin en fazla kenar ortasından gol atan, duran topla gol buldukları vardı. Ona göre çalıştık. Golü yiyene kadar iyi oynadık. Disiplinden kopmadık. İlk yarıda Mossoro’nun iki Bursaspor’un ise 1 pozisyonu vardı. 2. Yarı rakibin 10 kişi kalması onları yordu. Yediğimiz ikinci ve üçüncü goller bize yakışmadı. Daha sonra öne hamle yaptık. Doğru ortalar yaptık. Bunların karşılığını aldık. 5-6 orta yaptık 3’ü gol oldu. Elimizde fırsat vardı. Kazanabilirdik. Kağıt üzerinde 3-1’den geri dönmek önemli. İki takım oyuncularını verdikleri mücadele nedeniyle kutluyorum" dedi. Hakem yönetimiyle ilgili bir soru üzerine Avcı," Bizim gibi, futbolcular gibi onlarda hata yapabiliyor" diye cevapladı.