Cemal EKENTOK - Edip TEKİN/BURSA () - BURSASPOR, dördüncü maçından da galibiyetle ayrılamadı ve Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Taraftarlar maç sonrası takımı tribünlere kadar çağırarak alkışlaması dikkat çekti.
Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, eski takımı ve oyuncularıyla bir araya gelmenin güzel olduğuna dikkat çekti.
HAMZAOĞLU : GÜZEL MAÇ OLDU
Hamzaoğlu, “Bugün eski takımla oynamak ve bir araya gelmek güzeldi. İyi bir maç olacağını düşünüyordum. Öyle de oldu. İki takımın hücumu düşündüğü karşılaşma oldu. Keyifli ve güzeldi. Tribünlerde ve televizyonda maçı izleyenlen taraftarlara iyi akşam yaşattık. Genç kardeşlerimi tebrik ediyorum. Oyunda kaldıkları süre içerisinde ellerinden gelenin en iyisi yaptılar. Sahada iyi mücadele vardı. Bundan sonra kalan üç maçta da bunu devam ettirip yeni sezon hazırlanmak istiyoruz” dedi.
RİEKERİNK: KAZANMAYI ÇOK İSTEDİK
Galatasaray Teknik Direktörü Johannes Riekerink, ikinci yarıdaki Yasin ve Podolski’nin durumlarını değerlendirerek başladı. Riekerink, “İkinci yarı Yasin ve Podolski’nin bulunduğu pozisyon vardı. Farklı yorumlarsanız buradan bir şey çıkabilirsiniz. Ama buradan pozitif bir şey çıkartmamız lazım. Maçın kazanmak için oyuncuların durumunu burada açıkça görebiliyorsunuz. Çünkü bütün oyuncularımın maçın ne kadar önemli olduğunun bilincindeydi. Futbol duygu oyunu. Kulübe bir şeyleri geri ödemek istiyoruz. Büyük kulübe hizmet ediyoruz. Bir şeyi çok isterseniz duygularla ortaya çıkabiliyor. Maça iyi başlayamayan Galatasaray vardı. 20 dakikadan sonra iyi oynadık. Oyuncularım durumun bilincince. Kazanmak istiyorlardı. 2-3 kişi ile topun önünde olduk. Geçişlerde sıkıntı yaşadık. Rakibimiz ciddi tehlikeler buldu bu geçişlerde. Devre arasında bunu konuştuk. Emre ve Selçuk’un durumları bizim için önemliydi. İkinci yarı daha iyi oynadık. Gol pozisyonları bulduk. İkinci yarı önemli tehlikeler yarattık. Pozisyona girip golü atamıyorsunuz. Ligdeki durama bakılınca bu maçı kazanıp rakiplere baskı yaratmak istiyorduk. Hedefimiz belli o yolda ilerliyoruz. Avrupa vizesini alma ihtimalimiz var. Bu imkansız değil.”
Basın mensuplarının oyuncularla ilgilisi sorusuna ise, “Sadece Yasin değil, takım olarak iyi oynamadık. İkinci yarı Yasin çok pozisyona girdi. Değiştirseydik bu şansları bulamayacaktık. Bilal’in olmayışının tek nedeni sakatlık” diye cevapladı.