Cemal EKENTOK/ BURSA ()







1347 ÖZEL VE RESMİ POLİSİ GÖREV YAPTI



Atatürk Stadı’nın kapıları İl Güvenlik Kurulu’nun ve Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün almış olduğu karar sonrasında saat 17.00’de açıldı. Bursaspor ile Galatasaray arasındaki Ziraat Türkiye Kupası rövanş karşılaşmasında 847’si resmi, 500’ü özel güvenlik olmak üzere toplam bin 347 güvenlik görevlisi görev yaptı.



AÇIK KALE ARKASINI FUTBOL OKULU DOLDURDU



Bursaspor Yönetim Kurulu’nun aldığı 800TL’lik maç bileti ücretleri nedeniyle Bursasporlu taraftarlarda açık kale arkasına bu kez rağbet edemedi. Yöneticiler bu tribüne Bursaspor Futbol Okulu’nda yer alan futbolcular ile ailelerini aldı,



DENİZBANKLILAR YEŞİL BEYAZDI



Bursaspor Kulübü’nün sponsoru olan Denizbank bugün Bursa’da yer alan 12 şubesinde renkli bir organizasyona imza attı. Denizbank’ın şubelerinde çalışan personel bugün Galatasaray ile oynayanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş müsabakası öncesi mesai saatleri içinde müşterilerine Bursaspor formalarıyla hizmet verdi.



BURSASPOR-GALATASARAY’IN KUPADAKI 17’NCİ BULUŞMASI



Bursaspor ile Galatasaray Türkiye Kupasın’nda bugüne kadar 16 kez karşı karşıya geldi. Bu akşam ise 17’nci maça çıkacaklar. Her iki takım kupada ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşti. Galatasaray bu maçlarında 8’ini kazanırken, 5 maç berabere bitti, 3 maçtan ise Bursaspor galip ayrıldı.



DROGBA YOK



Sakatlığı nedeniyle Bursaspor karşılaşmasında Galatasaray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu Dieder Drogba yer almadı. Drogba’nın yokluğunda sarı kırmızılıların teknik direktörü Mancini, forvette Burak Yılmaz’a şans verdi ve iki gün önce babalığı tadan Umut Bulut’u yedek kulübesinde tutmayı tercih etti. Ceyhun Gülselam ile birlikte Ontivero, Eboue kulübede kaldı.



MEŞALELİ KARŞILAŞMA



Bursasporlu taraftarlar 66 gün sonra tribünlerdeki yerlerini alırken, yeşil beyazlı renklere gönül veren taraftarlar Atatürk Stadı’na gelen Bursasporlu futbolculara yaptıkları tezahüratlar ve yaktıkları meşalelerle destek verdi. Atatürk Stadı girişinde de taraftarların desteği devam etti.



SESTAK KULÜBEDE



Bursaspor’da son haftaların başarılı ismi Sestak’a Teknik Direktör İrfan Buz tarafından ilk onbirde şans vermedi. Buz, Kasımpaşa maçında dinlendirdiği Volkan Şen ile Belluschi’yi sahaya sürerken, Sestak’ı kulübede oturtmayı tercih etti.



MİSAFİR TRİBÜNÜ BOŞ KALDI



Bursaspor Yönetim Kurulu’nun misafir takım tribününe uyguladığı 800 TL’lik bilet nedeniyle Galatasaray taraftarlarının oturacağı bölüm boş kaldı. Tribünde resmi ve özel güvenlik görevlileri maçı izlediler.



ISINMAYA İLK HAKEMLER ÇIKTI



Atatürk Stadı’ndaki zorlu yarı final rövanşı için ilk ısınmaya çıkan hakem İlker Meral ile yardımcıları oldu. Ardından Galatasaray ve Bursaspor takımlarının kalecileri maça 45 dakika kala hazırlanmaya başladılar.



TRİBÜNLERE ÇAĞIRDILAR



Bursaspor takımı sahaya çıkarken yeşil beyazlı taraftarlar büyük desteği vardı. Daha sonra Teksas Tribünü ve Maraton Tribünündeki yeşil beyazlı taraftarlar takımlarını tribünlere kadar çağırarak, “Vur kır parçala bu maçı kazan” şeklinde tezahürat yaptılar, ardından tekbir getirdiler. Taraftarlar daha sonra teknik sorumlu İrfan Buz’u tribünlere davet ederek alkışladı.



GALATASARAY TAM TAKIM ISINDI



Bursaspor’da yedek futbolcular takımdan ayrı ısınırken, Galatasaray’da ise bunun tam aksi yaşandı. Sarı kırmızılı futbolcular yardımcı antrenörler yönetiminde hep birlikte ısındılar.



TRİBÜNLER YÜKÜNÜ ALDI



Kupa karşılaşması hafta içi oynanmasına karşın Atatürk Stadı’nın tribünleri yükünü aldığı gözlendi. Bundan en büyük etkenlerden birisi ise Bursaspor’un sezon başında 20 binin üzerinde kombine bilet satmasıydı.







CE (FK/AÖ) FOTOĞRAF