BURSASPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş Fenerbahçe maçı sonrası şunları söyledi:

GÜNEŞ: DİREKLER ONLARA YARDIMCI OLDU

"Öncelikle yine öğretmenler gününü kutlayayım. Öğretmenler çok değerlidir. İnsanlarımızı şekillendiren en değerli varlıklardır. Onlara değer verirsek şiddeti engellemiş oluruz. Toplumda eğitimsizlik var. Mehmet Topal'a geçmiş olsun diyorum. Futbol bir oyundur ama insan daha önemlidir. Mehmet Topal Türkiye için önemli bir oyuncudur. Biz de Fenerbahçe de kazanmak için sahaya çıkmıştı. Oyunun başında golü bulduk fakat rakibin baskısına cevap veremedik. Fenerbahçe daha oyuna hakim oldu. Pozisyonlar bulduk ama oyun tarzımızın gerisinde kaldık. İkinci yarı istediğimiz gibi oldu ama maça yakışmayan bir şekilde gol yedik. Kazanmaya yakın takım bizdik. Bizim kalecimiz daha az yoruldu öyle gördük. Direkleri onlara yardımcı oldu. Bugün hem biz hem onlar puan kaybetti. Oyuncularımı kutladım. Böyle devam etsinler. Bu puanlar telafi edilebilir. Seyirciye de teşekkür ediyoruz. Biraz daha coşkuyla sinerji oluşturabilmeliyiz. Puan kaybına sebeplerden birisi de Fenerbahçe 29 yaşında yaş ortalamıs olarak biz 25. Onlar tecrübeyi daha iyi kullanıyor."

"BEN DEDİĞİM İÇİN VOLKAN'A BAĞIRDILAR DEĞİL Mİ?"

Kaleci Volkan Demirel ile ilgili yapılan açıklamalar, taraftar tezahüratları ve iki kulüp arasındaki açıklama kriziyle ilgili yöneltilen soruya Şenol Güneş şu yanıtı verdi:

"Ben dediğim için bağırdılar değil mi? Söylediğimi anlamıyorsunuz. Volkan benim öğrencim. Milli Takım'a onu alan benim. Yapılan her oyuncuya küfür bana yapılmış olarak kabul ediyorum. Bundan ne anlarsınız. Niye böyle yazmadınız. Sizin ne yazdığınız önemli. Bu oyunda şiddet olur. Korku yaratırsınız. Ben buna cevap vermedim. Benden öyle bir beyanat gördünüz mü? Bana da küfür oldu milli takımda. Sayın Mustafa Denizli gayet iyi bilir. Kalede duramıyordum ben. Tüm oyuncular görev yapanlar mümkünse dik durmalı ve direnmeli. Sahadan ayrılırsanız önünü açarsanız. Fenerbahçe'nin sahasında küfür gelirse ben sahadan mı çıkacağım. Bana hazırlanan tezgah belli. Bu dizi mi ya, bu film mi? İnsan hayatı herşeyden önemli. İnsan kaybedildiği zaman geri gelmiyor. Ahlak değerleriyle bu anlayışla biz bir yere gidemeyiz. Ben gazete şahıs isimleri de veririm de gerek yok. Ben sizin anlattığınız Şenol değilim. 50 yıllık çizgim belli. Puanlar, şampiyonluklar kaybettim. Saldırarak kendinizi telafi etmeyin."

"KONUŞMAMIN NEREYE VARACAĞINI BİLİYORUM"

Caner'in tepkisiyle ilgili yöneltilen soruya Şenol Güneş, "Bizim Volkan da Trabzon'dayken dışarı çıktı. O da doğru değli. Onu yazmadı kimse. Ben konuşmamın nereye varacağını bildiğim için konuşmayacağım. Yöneten de yönetilen de herkes yerini bilecek. Bunu derseniz ki Caner'e hakaret etti diye, size hayırlı olsun" yanıtını verdi. 

KARTAL: ERKEN GOL YEDİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maçla ilgili şöyle konuştu:

"Maça 1-0 mağlup başladık. Erken gol yedik. Bir anda konsantrasyon bozuldu ve soğuk duş etkisi yarattı. Oyuna daha sonra ağırlığımızı koyarak dengeyi bulduk. Rakibimizin pozisyonları vardı ama kontrol bizim tarafımızdaydı. İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle kontrolü kendi elimizde tutar gibiydik. Net pozisyon yakaladık ama değerlendiremedik. İki takım da iyi mücadele etti. Türk futbolu adına iki takım adına güzel bir maç oldu. İki takımın oyuncuların da gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Biz de Bursaspor da maçı kazanabilirdi. Tempolu bir Bursasporla karşılaşacağımızın bilincindeydik. Zor bir deplasmanda aldığımız 1 puan için oyuncularımı tebrik ediyorum. Gökhan iğnelerle maçı tamamladı. Ona da ayrıca teşekkür ediyorum."

"BİZ BİZ AİLEYİZ"

Caner ile ilgili yöneltilen soruya İsmail Kartal şu yanıtı verdi:

"Caner bizim takımımızın oyuncusudur. Böylesine gerilimi yüksek bir maçta bir anlık sinir ve öfkeyle böyle bir dvranışta bulunmuştur. Ama ağzından ne çıktığını ben bilmiyorum. Biz bir aileyiz ve aile içinde hallederiz. Biz onun hem babası, hem ağabeyi hem antrenörü gibiyiz. Caner gibi oyuncuları kazanmak önemli. Kaybetmek kolaydır. O bizim evladımızdır. Kendi içimizde değerlendiririz."

"HEPİMİZ BU ÜLKENİN İNSANIYIZ"

Volkan'a yapılan tezahüratlar ile ilgili Kartal, "Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bunlar geride kaldı. Hepimiz hizmet etmeye çalışıyoruz. Yarın İstanbul'a Bursalı bir oyuncu geldiği zaman bizim taraftarımız onlara söylese. Bunun sonu yok. Geride kaldı. Futbol gündemini meşgul etmenin anlamı yok. Bizi aşağıya çeker. Herkes daha hoşgörülü olmalıdır" yorumunda bulundu.

"TOPAL'A GÖTÜREBİLDİĞİN YERE KADAR GÖTÜR DEDİK"

Mehmet Topal'ın durumuyla ilgili Kartal, "Oyunda birkaç sefer şuurunu kaybeder gibi oldu. Topal'a rica ettik. 'Götürebildiğin yere kadar götür' dedik. Ona da teşekkür ediyorum. Maçı bırakmadı" dedi.