LİGDE ilk 3 maçta 'sıfır' puan alan Bursaspor, cumartesi akşamı sahasındaki Gençlerbirliği karşılaşmasını 3-2 kazanmanın mutluluğunu yaşarken yeşil beyazlı futbolcular, galip gelmeleri gereken bir maçı kazandıklarını söylediler.
SUTTER: "ZOR MAÇI KAZANDIK"
Bursaspor'un Belçikalı golcüsü Tom De Sutter, galibiyetle ilgili olarak şöyle dedi:
"'Ne kadar zor bir maça çıkacağımızı biliyorduk. Skor üstünlüğünü elde ettik, uzun bir süre maçı 3-1 götürdük. Zor da olsa kazanmayı başardık. Daha çok yeni bir takımız. Zaman geçtikçe çok daha iyi olacağız. Bugün taraftarlarımızın büyük bölümü cezalıydı. Bunu maç öncesi öğrendim. Ancak onların yerine gelen taraftarlar da çok büyük destek verdiler. Bu galibiyet onlarla birlikte daha bir anlam kazandı."
DZSUDZSAK: "3 MAÇTA YENİLMEK HAYAL KIRIKLIĞIYDI"
Gençlerbirliği karşılaşmada 2 gol bir asistle oynayan Macar yıldız Balanz Dzsudzsak ise son dönemde aldıkları kütü sonuçlar nedeniyle üzgün olduklarını ifade etti.
Kötü sonuçların ardından üzerlerinde baskı oluştuğunu hatırlatan deneyimli futbolcu, şöyle konuştu:
"Bugün galip gelmek bizim için çok önemliydi. Galip geldiğimiz için çok mutluyum. Camiamızın büyük beklentisi var. Bizim gibi bir takımın ilk 3 haftayı sıfır puanla bitirmiş olması, hem çok şaşırtıcıydı, hem de halay kırıklığıydı. Bugün taraftarımız keşke burada bizimle olabilselerdi. Bu galibiyeti paylaşabilseydik. Ama önümüzdeki haftalarda bizimle olacaklardır. Bugün kazanmak çok önemliydi ve kazandığımız için çok mutluyuz. Çok iyi bir oyun ortaya çıkarttık."
"SEVİNCİMİ, TARAFTARIMIZLA PAYLAŞTIM"
Macar futbolcu, gol sevinci sırasında korner direğini tekmelemesi ve taraftara koşması konusunda da şöyle dedi:
"Hayatım boyunca hep duygusal oldum. Geçen haftalardaki sonuçlar geldiğinde sanırım duygusallık seviyem biraz daha yukarı çıktı. Dolayısıyla kazanabileceğimizi hissettiğim anda bu duygularım daha yükseğe çıktı ve taraftarımızla bunu paylaşmak istedim. Çünkü onlar da çor günlerde geçtiler. Sanırım biraz daha sakin olmam gerekiyor. O duygu boşalmasıyla korner direğini tekmelediğim için sarı kart gördüm. Onların da üzüldüğünü bildiğimi için bu mutluluğu onlarla paylaşmak istedim ve onlara koştum."
DANY: "GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLDU"
Savunmada başarılı bir performans ortaya koyan Dany ise şunları söyledi:
"Çok zor maça çıkacağımızı biliyorduk, çünkü öncesinde 3 maçımızı kaybetmiştik. Fakat bugün ne olursa olsun kazanmamız gerekiyordu. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz. Buna şöyle de bakabiliriz, bugün bizim için lige yeni bir başlangıç oldu. Çünkü 3 maçın sonunda yeni bir sayfa açtık. Galip geldiğimiz için de çok mutluyuz. Taraftarımızın da her zaman yanımızda olması bizim için itici bir güç. Onlarla birlikte daha çok maç kazanmamıza inanıyorum."
SERCAN: "SERİ YAKALAMAK İSTİYORUZ"
Sercan Yıldırım ise, "Maç çok önemliydi. Mutlaka 3 puan almamız gerekiyordu. Çünkü 3 maç kaybetmiştik. Çok iyi mücadele ettik. Yetenekli oyuncularımız var. Ben dahil güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Taraftarlarımız da bizi yalnız bırakmadı. Onlara armağan ediyoruz. İnşallah bir seri yakalayıp üst sıralara tırmanmak istiyoruz" dedi.