Spor Toto Süper Ligi'nin 3. haftasında 22 Eylül Perşembe günü Bursaspor ile Beşiktaş takımları arasında oynanacak karşılaşmada bin 600 polis görev alacak.
Beşiktaş taraftarının gelmeyeceği maçta güvenlik önlemlerini artıran Bursa polisi, Beşiktaş kafilesi için MOBESE kameraları dahil ayrıntılı tedbir alıyor. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak maçta yaklaşık 700 özel güvenlik elemanı görev alacak. Bunun yanı sıra, Eskişehir, Bilecik ve Kocaeli'den gelecek destekle birlikte yaklaşık bin 600 polis maçta görev yapacak.
Şehir dışında bir otelde konaklayacak olan Beşiktaş takımı ise maçın başlamasına 2 saat kala geniş güvenlik önlemleri altında stada getirilecek. Kafilenin geçeceği güzergahta bulunan 14 MOBESE kamerası ile güzergahtaki hareketlilik anbean takip edilirken, siyah-beyazlı kafile de kameralarla online izlenecek.
Beşiktaş kafilesinin güvenliği açısından alınan önlemlere ek olarak Bursaspor taraftarlarının stada girişinde de önemli tedbirler dikkat çekiyor. Yeşil-beyazlı taraftarlar, stada girişleri sırasında sıkı aramadan geçirilecek. Madeni para, çakmak, kesici aletler, su şişeleri ve tahrik içeren pankartlar stada sokulamayacak.
Bursaspor'un tarihinde ilk kez küme düştüğü 2004-2005 sezonunda takımlarının küme düşmesinden Beşiktaş'ı sorumlu tutan Bursaspor taraftarları, siyah-beyazlılara husumet besliyor. Geçtiğimiz yıl Beşiktaş taraftarlarının gelmesine karşı çıkan Bursaspor taraftarları, gösterdikleri tepki sebebiyle takımlarının ceza almasına sebep olmuştu.