CEV Challenge Kupası yarı final ilk karşılaşmasında SSC Palmberg Schwerin takımını Almanya'da 3-1 yenerek final için önemli bir adım atan Bursa Büyükşehir Belediyespor’da büyük sevinç yaşanıyor.
Challenge Kupası’nda bugüne kadar oynadığı tüm maçlarda rakiplerine set dahi vermeyen Alman Kadınlar Voleybol Ligi lideri SSC Palmberg Schwerin’i 3-1’lik skorla yenerek finale göz kırpan Bursa Büyükşehir Belediyespor Baş antrenörü Jan de Brandt, "Mutlu eve dönüyoruz. Şimdi herkesin yüzü gülüyor. Ama bunu yarın unutup rövanşa hazırlanmalıyız" dedi.
Alman ekibi karşısında maça çok iyi başladıklarına belirten Bursa Büyükşehir Belediyespor takımının Belçikalı Baş antrenörü Jan de Brandt, "İlk sette oyunu kontrol atlıdan aldık. İyi başladık. Savunmadan iyi toplar çıkarttık. İyi hücumlar yaptık. İkinci sette oyunu kontrol etmeye başladığımız anlarda talihsiz bir olay yaşadık ve Fatma sakatlandı. O sakatlanmasaydı, bu bölümde zorlanmayabilirdik. Birçok şans geldi. Kullanamayınca set uzadı. Bu seti almak bizim için çok önemliydi. 2-0 olup avantaj bize geçecekti'' dedi.
GENÇLER İYİ OYNADI
Bursa Büyükşehir Belediyespor baş antrenörü Jan de Brandt şu değerlendirmeleri yaptı:
"Nika dördüncü yabancı olması nedeniyle Türkiye Liglerinde fazla oynama şansı bulamıyordu. Yaren zaman zaman Nika’dan daha fazla oynama şansı bulmuştu. Onlarla oynayıp, maç kaybetmeyi bile göze aldık. Ancak onlarda inanılmaz iyi oynadılar. Jora, üçüncü set oynanırken geldi ve Fatma oynayabilir dedi. 2-0’dan sonra riske atmak istemedik. Diğer arkadaşlarla devam ettik. Oynasa risk olurdu. Fatma’nın yokluğu Nika için şans oldu. Nika antrenmanlarda muhteşem oynuyordu. Şans buldu. Sürekli atak yapmaya çalıştı. Blok yaptı çok denedi. Skor aldı. Ceren ile Dora servis karşılamada iyi oynadılar. Yaren’i iyi servis attığı için oyuna dahil ettik. İyi manşetler aldı. Çizginin önüne Nika, arkasında ise Yaren oynadı. Bu maçta Joyce ve Dora kenarlardan olumlu sonuçlar aldık. Bizim ihtiyacımız olduğu anlarda sahneye çıktılar."
SERVİSTE HATA YAPMAYALIM DEDİM
Jan de Brandt, Oyuncularıma üçüncü sete başlarken servislerde hata yapmamaları takdirde maçı kazanacaklarını anlattığını belirterek, "Ama tam dört servis üst üste kaçırdık. Ancak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim, Schwerin’de çok önemli bir skor aldık "dedi.
OYUN PALINIMIZ TUTTU
Schwerin'i maç önce üç maçlarını kasetlerini izledikleri ve planlarının tuttuğuna dikkat çeken Belçikalı Baş antrenörü Brandt, "Sadece ilk sette problem yaşadık. Blok arkasına atılan toplardaki sorunu çözememiştik. İkinci sette bunu çözdük. Sorunları çözdükten sonra iyi manşetler aldık ve maçı kazandık. Schwerin ile rvanş maçı da kolay olmayacak. Evimizde 2 sete ihtiyacımız olacak" dedi.
FİNALİ İSTİYORUZ ONUN İÇİN SALON DOLMALI
Brandt, "Biz Bursa Büyükşehir Belediyespor olarak finalde olmak istiyoruz. Bugün gerçekten müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Böyle coşkulu taraftar topluluğu kaşısında işimizi severek yapmaya çalıştık "diye konuştu.

FOTOĞRAF