BİR dönem attığı gollerle oynadığı takımlara hayat veren, 2009-2010 sezonunda Süper Lig'e çıkan Kardemir Karabükspor'da 18 golle krallık tacını takan Yasin Avcı, Bucaspor'da defans oyuncusu oldu.
Profesyonel liglerdeki kariyerine 63 gol sığdıran 31 yaşındaki Yasin,  teknik direktör Sait Karafırtınalar'ın tercihi ile 4 hafta boyunca sağ bek mevkinde görev yaptı. Sezon başında İskender'le birlikte sarı lacivertlilerin gol yükünü çekmesi beklenen Yasin, 6'ıncı haftada forvet olarak çıktığı Kayserispor maçının ardından ligdeki Adanaspor, Antalyaspor, Elazığspor ve Karşıyaka maçlarında defansın sağını savundu.
Bu süreçte Antalyaspor ağlarını sarsan tecrübeli futbolcu, Karşıyaka derbisinde ise penaltıya sebep oldu. Elinde Hüseyin Tokmak ve Zekeriya gibi sağ bekler olmasına rağmen bu bölgede Yasin'i tercih eden Sait Karafırtınalar, oyuncusunun performansından son derece memnun olduğunu dile getirdi. Yasin'in geçmişte sağ kanatta da oynadığına dikkat çeken Karafırtınalar, "Yasin tecrübesiyle ve fizik gücüyle sağ beke en uygun gördüğüm oyuncu oldu" dedi. Yasin'in yerini yadırgamadığını belirten Karafırtınalar, "Yasin'i golcü olarak da değerlendireceğim. Şimdilik görevi kalemizi savunmak" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF