BUCASPOR'da Jebrin, alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshederek, takımdan ayrıldı. 120 bin dolar alacağı olan Ganalı futbolcu, yöneticilerin ikna çabalarına rağmen eşyalarını toplayıp Altınordu derbisi öncesi Kaynaklar Tesisleri'ni terketti.
Jebrin'in yanı sıra Malavi asıllı Kanadalı Nsaliwa'nın da parasını alamadığı için rahatsız olduğu ve ayrılmak istediği belirtildi. Yerli futbolcuların borcunu ödeyerek takımda tutan yönetim devre arasında stoper Luiz Henrique ile anlaşma sağlayamamış, Brezilyalı futbolcu Boluspor'a gitmişti.
Başkan Çetin Kayışlı, Jebrin'e ödeme garantisi verdiklerini ancak futbolcunun geçmişte yaşadığı sorunlar yüzünden kulübe güvensizlik duyduğunu söyledi. Başkan Kayışlı, "Bu güvensizliği yenmek adına kısmi ödemeler yapmamıza ve kendisine yeni bir ödeme planı çıkarmamıza karşın çabalarımızdan sonuç alamadık. İzmir'de mutlu olmadığını belirten Jebrin, kulübü bilgilendirmeden tek taraflı fesih yapmıştır" dedi.
2010-11'de ara transferde Bucaspor'a gelen Ganalı futbolcu 2012-13'ün devre arasında Trabzonspor'a satılmıştı. Jebrin bu sezon başında da sarı lacivertli kulübe dönmüştü.

FOTOĞRAF