BUCASPOR'un FIFA'nın kararı doğrultusunda eski futbolcusu Dady'ye ödeyeceği 670 bin Euro için yönetimin muhtemel puan silme ve transfer yasağı cezasına önlem olarak uzlaşma yoluna gideceği öğrenildi.
Yönetimin bu hafta Cape Verdeli oyuncunun menajeri ve avukatıyla görüşüp indirim isteyeceği ve ödemeyi taksitlendirmeyi teklif edeceği belirtildi. Başkan Hüsnü Kaya, "Oyuncu şikayetini geri çektiği anda ceza tehlikesi ortadan kalkacak. En kısa sürede bu problemi çözüp kulübümüzün ceza almasını engelleyeceğiz" dedi.
Eski yönetimlerin yaptığı hataların faturasını ödediklerini anlatan Başkan Hüsnü Kaya, "Zamanında oyuncuyla anlaşma yoluna gidilmemiş. Mecburen biz anlaşıp, dosyayı kapatacağız" yorumunu yaptı.
Basın Sözcüsü Ercan Geçgel de diğer yabancı futbolcular Kevin Pariente ve Carlos Fernandes'in de FİFA'da dosyaları olduğunu belirtti. Alacakları olan 2 futbolcuyla görüşeceklerini ifade eden Geçgel, "Daha önce bizden parasını tahsil edemeyen Gomes'le karşılıklı anlaşarak sorunu çözmüştük. Pariente ve Carlos'un menajerleriyle görüşüp, dosyalar gelmeden problemi ortadan kaldıracağız" ifadesini kullandı.