Onur ATIŞ / İZMİR, ()- SPOR Toto 2'nci Lig ekiplerinden Bucaspor'un eski başkanlarından Hüsnü Kaya, yönetimin olağanüstü kongre kararı alması halinde aday olacağını açıkladı.
Başkan Çetin Kayışlı'nın, "Kulübü daha iyi yönetecek birileri varsa çıksın adaylığını koysun, kendisini desteklerim" sözlerini hatırlatan Hüsnü Kaya, "Ben göreve hazırım. Bucaspor camiası asla sahipsiz değildir. Liste çalışmalarına başladım. Defalarca ateşten gömleği giydim yine zor günlerde başkan olurum" diye konuştu. 

Bucaspor'da 2012-13 sezonunda vekaleten başkanlık yaptığını, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında ise seçimle koltuğa oturduğunu hatırlatan Hüsnü Kaya, şöyle devam etti: "Kayışlı yönetimi maddi sorunları aşacaklarını vaat etti. Ancak gördük ki sorunlar daha da büyüdü. Benim dönemimde kulüp 1 kuruş dahi borçlanmadı. Çünkü Buca'yı ve camiayı tanımayan insanlar Bucaspor'u yönetiyor. Kulübün yeniden ayağa kalkması için göreve talibim. Artık Bucaspor'un önünü açıp, derhal kongre kararı alsınlar."
Camiayı kucaklayan, herkesle barışık bir yönetim anlayışıyla göreve hazır olduğunu vurgulayan Hüsnü Kaya, açıklamasını sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz birleştirici bir güç olarak göreve gelmek istiyoruz. Camiada çok küskün var.  Pek çok kişi kırgınlıklarından dolayı kulübü görmezden geliyor. Herkesin gönlünü alacağız. Başkanlık yaptığım dönemde camiadan önemli destek almıştım. Şimdi de tüm dinamikleri harekete geçiririm. Mevcut yönetimin yapacağı en iyi hizmet, kulübe daha fazla zarar vermeden ayrılmak olur."   FOTOĞRAFLI