Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Beşiktaş, deplasmanda Bucaspor 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla siyah beyazlılar, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile aynı kaderi paylaştı ve kupaya veda etti.

Bucaspor'da golleri Umut (Dk.41) ve Ricketts (Dk.78) atarken Beşiktaş'ın tek golü oyuna sonradan giren Ömer Şişmanoğlu'ndan (Dk.65) geldi. Bu skorla Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası'na veda ederken, Bucaspor 5. tura çıktı...

Stat: Atatürk
Hakemler: Suat Arslanboğa, Ömer Faruk Yeşil, Recep Yıldırım
Bucaspor: Ömer Kahveci, Okan Alkan, Emre Balak (Dk. 22 Hakan Çinemre), Luiz Henrique, Emre Şahin, Berkay Samancı, Umut Gündoğan, Taylan Antalyalı, Mehmet İncebacak (Dk. 69 Zafer Çevik), Batuhan İşçiler, Atilla Yıldırım (Dk. 58 Ricketts)
Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Escude, Franco, İsmail Köybaşı (Dk. 82 Motta), Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Muhammed Demirci, Kerim Frei Koyunlu (Dk. 62 Gökhan Töre), Holosko (Dk. 62 Ömer Şişmanoğlu), Eneramo
Goller: Dk. 41 Umut Gündoğan, Dk. 78 Ricketts (Bucaspor), Dk. 65 Ömer Şişmanoğlu (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 57 Mehmet İncebacak, Dk. 84 Berkay Samancı, Dk. 86 Okan Alkan, Dk. 90+2 Zafer Çevik (Bucaspor), Dk. 33 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

MAÇIN AYRINTILARI

Son düdük çalıyor. Bucaspor Beşiktaş'ı 2-1 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam ediyor...
Maçın sonuna 3 dakika ekleniyor...
Dk 86: Bucaspor'da Emre de sarı kart görüyor...
Dk 85: Bucaspor kontra atağa çıktı... Taylan'ın şutunda top direkten oyun alanına geri döndü...
Dk 84: Bucaspor'da Berkay sarı kart görüyor...
Dk 82: Beşiktaş'ta son değişiklik... İsmail çıkıyor yerine Motta giriyor...
GOL Dk 78: Ricketts orta sahadan aldığı topla hareketlendi, ceza sahasının dışından çok şık bir vuruşla golünü attı.
Dk 69: Bucaspor son değişikliğini yapıyor. Mehmet oyundan alınırken yerine Zafer giriyor...
Dk 67: Eneramo'nun frikiğinde top az farkla dışarı çıktı...
GOL Dk 65: Sağ kanattan yerden yapılan ortaya Ömer Şişmanoğlu güzel vuruşla topu filelere yolladı...
Dk 62: Beşiktaş iki oyuncu değişikliği birden yapıyor. Holosko ve Kerim Frei çıkıyor, Gökhan Töre ve Ömer Şişmanoğlu giriyor...
Dk 58: Bucaspor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Çıkan oyuncu Atilla, giren oyuncu Tosaint Ricketts...
Dk 57: Bucaspor'da Mehmet, Muhammed'e yaptığı hareketten sonra sarı kart gördü...
Dk 55: Muhammed çok şık vuruyor kaleci son anda kurtardı...
İkinci yarı başladı...
İlk yarı 1-0 Bucaspor lehine sona erdi...
Kayıp zaman olarak 1 dakika ekleniyor...
Dk 43: Kornerden yapılan ortaya Holosko kafayı vurdu, top az farkla dışarı çıktı...
GOL Dk 41: Beşiktaş'ta savunmada yapılan hatayla Bucaspor hızlı çıktı, ve Umut topu filelere yolladı...
Dk 36: Eneramo'yla ikili mücadelede sakatlanan Emre, ambulansla hastaneye götürülüyor...
Dk 33: Hakan'a yaptığı sert faulden sonra Oğuzhan sarı kart görüyor...
Dk 27: Bucaspor gole çok yaklaştı... Taylan'ın şutunda top direkten oyun alanına geri döndü...
Dk 20: Bucaspor'da oyuncu değişikliği... Oyuna geri dönemeyen Emre Balak'ın yerine Hakan giriyor...
Dk 20: Bucaspor'da Emre Balak sakatlık geçiriyor...
Dk 12: Beşiktaş savunmanın hatasında Bucaspor'da Atilla gole çok yaklaştı...
Mücadeleye Beşiktaş başladı...

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş’ta Fernandes, Almeida gibi as futbolcularını İstanbul’da bırakan teknik direktör Slaven Bilic, kupada farklı bir 11 sahaya sürdü. Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe karşısında oynayan isimlerden yalnız Serdar, Hutchinson ve Oğuzhan kupada ilk 11’de forma giydi. Ligde şans bulamayan Franco, Cenk, sakatlıktan çıkan İsmail, Holosko kupada boy gösterdi.

Fenerbahçe derbisinin ardından sağ kasığındaki zorlanma nedeniyle İstanbul’da kalan Manuel Fernandes sabah saatlerinde İzmir’e geldi. Siyah-beyazlı ekibin kamp yaptığı otelde kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık’ın muayene ettiği Portekizli yıldız, ardından maçı izlemeden İstanbul’a geri döndü.

Beşiktaş, 14 Ağustos 2010’da o dönem Süper Lig’de yer alan Bucaspor’la oynanan maçtan sonra İzmir’de ilk kez yine sarı-lacivertli ekip karşısında sahne aldı. Takımlarını 3 yıl sonra izleme imkanı bulan siyah-beyazlı taraftarlar maça akın etti. Mücadeleyi Mersinli kale arkasında 3 bin Bucaspor taraftarıyla birlikte 15 bin civarında futbolsever izledi.
Bu sayıya rağmen maçı Yeni Buca Stadı’ndan 51 bin kapasiteli Atatürk Stadı’na aldıran Bucaspor yönetiminin stadı doldurup yüksek hasılat elde etme hesabı tutmadı. Soğuk hava ve bilet fiyatları 15-75 TL arasında değişen karşılaşmanın açık kanaldan yayınlanıyor olması tribünleri vurdu.

İki takım tarihlerinde üçüncü kez rakip oldu. Beşiktaş ilk kez 25 Ekim 2006’da kupada karşılaştığı rakibiyle oynadığı 3 maçı da kazanırken 11 gol attı, 2 gol yedi.

Bucasporlu Emre Balak henüz 20. dakikada talihsiz bir sakatlık yaşadı. İkili mücadelede sakatlanıp oyun dışı kalan Emre sağ ayak bileğinde kırık şüphesiyle ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Geçen sezon Medical Park Antalyaspor'a elendi

Siyah-beyazlı ekip, geçen sezon kupada istediğini bulamadı. Medical Park Antalyaspor ile 5. kademede eşleşen Beşiktaş, deplasmandaki maçta rakibine 2-1 mağlup olarak elendi.

Daha önce de olmuştu

Beşiktaş, daha önce 2011-2012 sezonunda 4. kademede alt lig takımlarından Boluspor'a 1-0, 1999-2000'de Dardanelspor'a aynı skorla yenilerek elenmişti. 1980-1981'de çeyrek finalde Ankaragücü'ne, 1979-1980'de 5. turda Lüleburgazspor'a ve 1964-1965'te 3. turda Trabzon İdman Ocağı'nı geçememişti.

Bucaspor "sürpriz" yaptı

Trabzonspor'un PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'a, Fenerbahçe'nin de aynı ligden Fethiyespor'a elenmesinin ardından Bucaspor da aynı başarıyı Beşiktaş karşısında yakaladı. Süper Lig'e veda ettikten sonra PTT 1. Lig'de daha çok genç kadrolarla oynamayı tercih eden Bucaspor, Kemal Kılıç'ın görevden ayrılmasının ardından Mustafa Bahadır yönetiminde 2. maçını da galip tamamladı.

Piyasa değeri yaklaşık 5 milyon 975 bin avro olan Bucaspor, 106 milyon 600 bin avro değeri bulunan Beşiktaş'ı elemeyi başardı.

Bucaspor'dan yaklaşık 18 kat değerli bir kadroya sahip Beşiktaş'ta bugün forma giymeyen Manuel Fernandes (14 milyon avro), Tomas Sivok (7 milyon 500 bin avro), Hugo Almeida (7 milyon avro) ve Mustafa Pektemek (6 milyon avro) Bucaspor'un kadro değerinden daha değerli futbolcular olarak dikkati çekti.

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Beşiktaş ile oynadığı maçları 1-0 ve 5-1'lik sonuçlarla kaybeden Bucaspor, daha önce 2006-2007 sezonunda Türkiye Kupası'nda grup eleme maçında Atatürk Stadı'nda konuk ettiği Beşiktaş'a 5-1 mağlup olmuştu. Bucaspor, Beşiktaş'la oynadığı 4. resmi maçında ilk galibiyetini aldı.

Hakem Suat Arslanboğa'nın yönettiği 4. maçında da mağlup olmayan Bucaspor, bu müsabakalarda 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Ömer Şişmanoğlu yine sonradan attı

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın Eskişehirspor'u 1-0 yendiği maçta oyuna sonradan dahil olarak attığı golle takımına 3 puanı kazandıran Ömer Şişmanoğlu, bugün de Bucaspor karşısında oyuna girdikten 3 dakika sonra siyah beyazlı ekibin beraberlik golünü kaydetti. Ancak bu gol takımını elenmekten kurtaramadı.

Bucaspor'un golcü oyuncusu Ricketts da sonradan oyuna dahil olduğu müsabakada takımına turu getiren golü kaydetti. Sarı lacivertli futbolcular tur sevinçlerini maçtan sonra taraftarıyla kutladı.