Onur ATIŞ/ İZMİR, () - İZMİR basının duayen isimlerinden merhum gazeteci Süleyman Alasya, İzmir'de oynanan ilk derbi maçta meslektaşları tarafından unutulmadı. Geçtiğimiz mayıs ayında yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle hayata gözlerini yuman Alasya'nın fotoğrafı basın tribününün sıralarına konuldu, karşılaşmada görevli gazeteciler kaybettikleri meslektaşlarının anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Bucaspor-Altınordu derbisi eski dostları karşı karşıya getirdi. Sarı-lacivertlilerde altyapıda 4 yıl, Süper Lig'de 8, PTT 1. Lig'de de 32 maç birlikte çalışan Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ile Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu bu kez birbirlerine rakip oldu. Transfer döneminde 4 yıl formasını giydiği Bucaspor'dan Altınordu'ya geçen Berkay Samancı da eski takımına karşı 11'de görev yaparken, bir dönem Bucaspor'da futbol direktörü olarak çalışan Murat Dizdar da aynı görevle bu kez Altınordu'nun yedek kulübesindeydi. Buca Futbol Akademisi'nin kurucusu, Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise maça gelmedi.
Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, yeni transferler, Erkan Taşkıran, Emin Aladağ ve Torric Jebrin'i Altınordu'ya karşı oynatmadı. Genç teknik adam Erkan ve Emin'i hazır olmadıkları, Jebrin'i ise devam eden sakatlığı yüzünden kadroya almadı. Yeni transferlerden golcü İskender Alın ile sağ bek Hüseyin Tokmak on birde yer bulurken, Bilal ve Berkin ise yedek bekledi.
Altınorud, Bucaspor karşına 4 eksikle çıktı. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu hafif sakatlığı bulunan kaptan Murat Cömert'i derbide oynatamadı. Şeytan'da ayrıca Taha, Ozan ve Muhammed de sakatlıklarını atlatamadıkları gerekçesiyle oynayamadı. Altınordu'da yeni transferler Berkay, Rıza ve Yusuf Akyel on birde görev alırken, Erdoğan, Serkan, Göksu ve Yusuf Abdioğlu ise maça yedekler arasında başladı.
PTT 1. Lig'in açılış müsabakasında Buca Arena boş kaldı, Bucaspor taraftarları Altınordu ile oynanan mücadeleye ilgi göstermezken, karşılaşmayı yaklaşık bin futbolsever izledi. Kale arkasında da 50'ye yakın Altınordulu yer aldı. Maçtan önce Passolig sahibi olan Bucalı taraftarlar stada girmekte zorlandı. Turnike sisteminin kartları okumaması sebebiyle sarı-lacivertliler uzun süre stada giremedi.
Bucaspor kaptanı Zafer Çevik karşılaşma öncesi büyük bir şanssızlık yaşadı. Isınma sırasında kaleci Ömer Kahveci'yi çalıştıran yedek file bekçisi Çağlar'ın şutunda, meşin yuvarlak Zafer'in yüzüne isabet etti. Acı içinde yerde kalan tecrübeli futbolcuya sağlık görevlileri müdahalede bulunurken, bir süre kendine gelemeyen Zafer, daha sonra toparlanıp, sahaya çıktı.