ESKİ futbolcuları Mehmet Batdal, İrfan Başaran, Emre Balak ve Serkan Yanık'a olan toplam 1 milyon 110 bin TL borç yüzünden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından transfer yasağı uygulanan ve yeni sezon öncesi 3 puan silme cezasıyla karşı karşıya olan 2'nci Lig Beyaz Grup takımlarından Bucaspor bir şok daha yaşadı. Sarı lacivertli ekibin eski futbolcularından Berkay Samancı'nın 450, Zafer Çevik'in 235, Berkin Aslan'ın ise 110 bin TL alacağının kesinleştiği ve 795 bin TL tutarındaki üç dosyanın eklenmesiyle borcun 1.9 milyon TL'ye yükseldiği bildirildi.
Yönetimin, üç futbolcunun alacağı için Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) itiraz ettiği öğrenilirken, UÇK'nın dosyaları onaylamasına kesin gözüyle bakıldığı belirtildi.
Borç yükünün giderek arttığını dile getiren Başkan Çetin Kayışlı, tüm oyuncularla anlaşma zemini aradıklarını söyledi. Kayışlı, "Söz konusu borçların büyük bölümü bizden önceki dönemlere ait ancak bunları temizlemek bize düştü. Şu anda öncelikli hedefimiz puan silme cezasının önüne geçmek. Ancak bu sezon transfer yasağını kaldıramayız" şeklinde konuştu.