YALOVA, () - YALOVA’da Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Yalova Grubu’nun son gün mücadeleleri kapsamında Adana BOTAŞ, OGM Orman Gençlik’i 96-69’luk skorla yenerek, birinci olarak 8’li finallere kaldı.
Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda son gün müsabakalarında iki galibiyeti olan ve gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Orman Gençlik, Adana temsilcisi BOTAŞ ile kozlarını paylaştı. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde etkili performans gösteren BOTAŞ, 22-14’lük skorla ikinci çeyreğe avantajlı girdi. İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyan Adana BOTAŞ, 23-19’luk skor avantajını elinde bulundurdu ve devre arasına 45-33 önde girdi.
Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Adana ekibi, periyodu 27-15 kazanarak skoru 72-48 yaptı. Son periyot, iki takımın karşılıklı sayılarıyla geçerken, 24-21’lik skor üstünlüğünü yakalayan BOTAŞ, mücadeleden 27 sayı farkla 96-69 galip ayrıldı. Bu skorla Adana BOTAŞ, Yalova Grubu’nu zirvede tamamladı. Orman Gençlik ise grubu ikinci sırada bitirdi. İki takım da 8’li finallere yükseldi.

FOTOĞRAFLI