Murat KÜÇÜK/BOLU, () - PTT 1’inci Lig takımlarından Boluspor, FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardından Bolu Belediye Meydanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi Nöbeti’ne katıldı. Boluspor’un yıldız futbolcusu Andre Santos, “Bu kadar insanın, vatanını, bayrağını, milletini savunuyor olması beni çok etkiliyor. Bizler yabancılar olarak bu durumun yaşanmış olmasından çok üzgünüz” dedi.
Bolusporlu futbolcular, yönetim, teknik heyet ve kulüp başkanı Necip Çarıkçı, Bolu’daki ‘Demokrasi Nöbeti’nin 10’uncu gününde vatandaşlarla bir araya geldi. Meydana kurulan sahneye çıkan Bolusporlular vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı sahnede yaptığı konuşmada, darbe girişiminin ülkesini, vatanını, bayrağını sevenler ve memleket sevdalısı vatandaşlar sayesinde engellediğini söyledi. Çarıkçı şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımız, kendini darbenin önüne kalkan gibi siper etmiştir. Bu cesur girişim, emin olun tüm dünya ülkeleri vatandaşları tarafından takdirle karşılanmış, her devlet böyle bir asil millete sahip olmak istemiştir. Türk milletinin bu asil davranışı bölgemizdeki diğer ülkelerde de olmuş olsaydı bugün orta doğudaki karışıklıklar, iç savaşlar, darbeler olmazdı."
Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ise, yaşanan olaylar sonrası Türk halkının duruşunun önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Buradaki duruşu sadece Türkiye'deki insanlar değil Avrupa'daki vatandaşlarımız da aynı şekilde gösteriyor. Bunun sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da çok önemli bir mesaj olarak algılanıyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunların sadece Türkiye'de yaşayanların değil, Avrupa'da yaşayanların da çok yakından ilgilendirdiğini bilmenizi istiyorum. Biz de zaman zaman burada bulunmaya çalıştık. Biz sadece konuşarak değil aynı zamanda duruşumuzla da Türk milletinin ne olduğunu çok iyi şekilde gösterdik."
Bir dönem Arsenal ve Fenerbahçe formaları da giyen Boluspor'un yeni transferi Andre Santos da, Bir yabancı olarak bu meydanda bulunmanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Buradaki kalabalığı görmek çok güzel. Bu kadar insanın, vatanını, bayrağını, milletini savunuyor olması beni çok etkiliyor. Bizler yabancılar olarak bu durumun yaşanmış olmasından çok üzgünüz" dedi.
Brezilyalı yıldız, ülkesinde de benzer bir olay yaşadığını söyleyerek, "Sizleri burada ve bu kadar güçlü bir şekilde ülkesini korurken gördüğüm için çok mutluyum. Bizler de geçmişte aynı sorunları yaşamıştık. Burada olmanız bizlere de güç veriyor. Bizler yabancıyı bazen durumun çok fazla farkında olamıyoruz. Ama bu gücü burada görmek bizi çok rahatlatıyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından Bolusporlu futbolcular kulüp tesislerine gitmek üzere meydandan ayrıldı. Meydandaki vatandaşlar futbolcularla fotoğraf çekilmek için birbiriyle yarıştı.

FOTOĞRAFLI